Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor’u konuk etti.

İLK YARI

9. dakikada Yeni Malatyaspor öne geçti. Tisserand ile altıpasın solunda son çizgiye yakın bir noktada girdiği ikili mücadelede Tetteh’in yerde kalması üzerine maçın hakemi Erkan Özdamar, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Adem Büyük, meşin yuvarlak ile kaleci Altay Bayındır’ı farklı köşelere gönderdi: 0-1

19. dakikada konuk takım ikinci gole yaklaştı. Acquah’ın ceza yayının solundan yükselttiği topa hareketlenen Tetteh’in penaltı noktası civarından yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Altay Bayındır iki hamlede topu kontrol etti.

21. dakikada Yeni Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Kubilay Kanatsızkuş’un soldan ortasında Umut Bulut, altıpasın önünde uzak köşeye yaptığı şık kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2

38. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun sağdan pasında topla buluşan Mert Hakan Yandaş’ın ceza sahasına girdikten hemen sonra çıkardığı şutta kaleci Ertaç Özbir meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Yeni Malatyaspor, müsabakanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI 

47. dakikada Yeni Malatyaspor farkı 3’e çıkardı. Konuk ekibin sol çaprazdan kazandığı serbest atışı kullanan Hafez’in ceza sahasına ortasında iyi yükselen Ndayishimiye’nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 0-3

55. dakikada Yeni Malatyaspor önemli bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Orta sahada kazandığı topla ceza sahasına yönelen Kubilay Kanatsızkuş, meşin yuvarlağı soldan bindiren Benjamin Tetteh’in önüne bıraktı. Tetteh’in ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşta, kaleci Altay Bayındır meşin yuvarlağı kornere çeldi.

67. dakikada Cisse’nin ceza yayının gerisinden kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Yeni Malatyaspor sahadan 3-0 galip ayrıldı.

FENERBAHÇE EVİNDE GALİBİYETE HASRET! 27 YIL SONRA İLK

Süper Lig’in 12. haftasında konuk ettiği Yeni Malatyaspor’a 3-0 yenilen Fenerbahçe, lig tarihinde ilk kez sahasında üst üste 3 maç kaybetti.

Fenerbahçe, maçı çevirmeyi başaramadı ve sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Ligin 8. haftasında İttifak Holding Konyaspor’a, 10. haftada ise Beşiktaş’a sahasında üst üste mağlup olarak 27 yıl sonra bu istatistiği tekrarlayan Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor’a da yenilerek bir ilke imza attı.

DEVREDE TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, ikinci yarıya tek değişiklik yaparak çıktı.

İlk yarıdaki etkisiz oyunun ardından Sadık Çiftpınar’ı çıkaran Bulut, Jose Sosa’yı oyuna dahil etti.

Bulut, savunmada Sadık’tan oluşan boşluğu ise Luiz Gustavo ile doldurdu.

KADIKÖY’DE KALE DÜŞTÜ

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kadıköy’de oynadığı üst üste 5. maçta da kalesini gole kapatamadı.

Son olarak ligin 2. haftasında Atakaş Hatayspor’u ağırladığı karşılaşmada 9 kişilik rakibiyle 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, daha sonra oynadığı 5 müsabakada da gol yedi.

Fenerbahçe, söz konusu maçlarda rakip filelere 8 gol bırakırken, kalesinde ise 11 gole engel olamadı.

Sarı-lacivertliler, Kadıköy’deki son 2 maçta ise Beşiktaş’tan 4, Yeni Malatyaspor’dan 3 olmak üzere toplam 7 gol yedi.

PELKAS YİNE TAMAMLAYAMADI

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Dimitris Pelkas, Yeni Malatyaspor karşısında da müsabakayı tamamlayamadı.

Sarı-lacivertlilere transferin son günlerinde gelen ve 5. haftadaki Göztepe maçından itibaren forma giymeye başlayan Pelkas, karşılaşmaların tamamında oynamasına karşın hepsinde oyundan alındı.

Üst üste 8 lig maçında boy gösteren Yunan oyuncu, Yeni Malatyaspor’a karşı da 71. dakikada yerini Filip Novak’a bıraktı.

UMUT BULUT, FENERBAHÇE’Yİ BOŞ GEÇMİYOR

Yeni Malatyaspor’un tecrübeli forveti Umut Bulut, Fenerbahçe’ye karşı yine gol atmayı başardı.

Umut, Süper Lig kariyerinde daha önce forma giydiği MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Galatasaray ve Kayserispor’da Fenerbahçe’ye karşı gol atmayı başarmıştı.

Tecrübeli golcü, attığı golle Yeni Malatyaspor formasıyla da bu istatistiği sürdürmüş oldu.

Umut ayrıca Fenerbahçe’ye karşı 12. golünü kaydetti.

YENİ MALATYASPOR KULÜBÜ BAŞKANI GEVREK: ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Süper Lig’in 12. haftasında Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-0 mağlup eden Yeni Malatyaspor’da kulüp başkanı Adil Gevrek, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Ülker Stadı’nda oynanan müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gevrek, galibiyetten dolayı futbolcuları ve teknik heyeti tebrik etti.

Fenerbahçe karşısında iyi bir performans sergilediklerini vurgulayan Adil Gevrek, “Çok güzel bir oyun ve 3 golle 3 puanı aldık. Kolay bir maç olmadı. Takımımız her geçen gün daha da üstüne koyarak gidiyor. Çok önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Takım olarak çok iyi mücadele ettiklerinin altını çizen sarı-siyahlı kulübün başkanı, “Tüm takımın performansı bizi çok mutlu etti. Bu oyun gelecek için bize ciddi bir umut verdi. Bugün oynadığımız oyunla iyi bir takım olduğumuzu gösterdik.” diye konuştu.

Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor’un karşılaşmadaki ikinci golünü atan ve gösterdiği performansla dikkati çeken Umut Bulut ile ilgili bir soruya, “Umut, Süper Lig’de en fazla forma giyen 3 oyuncudan birisi. Çok müthiş bir performans gösterdi.” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim