Fıstıklı Kebap Tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe sevilerek tüketilen ve sofralarımızın baştâşı lezzetlerinden Fıstıklı Kebap yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 1 Ekim 2020 Perşembe günü için kolay yemek tarifi önerisi; Fıstıklı Kebap Tarifi! Malzeme listesi ve Fıstıklı Kebap nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Fıstıklı Kebap Tarifi 

Fıstıklı Kebap Tarifi için gerekli olan malzemeler;

250 gr. orta yağlı tek çekim dana kıyma

250 gr. orta yağlı tek çekim kuzu kıyma

100 gr. Antep Fıstığı

2 tatlı kaşığı pul biber

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Servis için Malzemeler

2 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı sumak

Çeyrek bağ maydanoz

6 adet lavaş

Fıstıklı Kebap nasıl yapılır?

Sevilerek tüketilen Fıstıklı Kebap tarifini hazırlarken öncelikle bambu şişlerinizi bir miktar suyun içerisinde bekleterek başlayın.

Ardından Antep fıstıklarını ince ince kıyın. Derin bir karıştırma kabının içerisinde iki çeşit kıymayı fıstıkla beraber tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırarak iyice yoğurun. Suda beklettiğiniz şişin kendinize yakın kısmına harcı yapıştırın ve avucunuzun içine alıp baş ve küçük parmaklarınız dışındaki 3 parmağınızla sıkıştırarak yukarı doğru şişe sarmaya başlayın. Her sarmada elinizi biraz ıslatmayı ihmal etmeyin. Şişin ucuna geldiğinizde son yapışma yerini iyice kapatın ki şişiniz pişerken açılmasın.

Ardından tüm kıymayı bu şekilde hazırladıktan sonra fırın ızgaranızda veya közde çevirerek pişirin. Bu arada soğanları ince ince doğrayın. Bir tutam tuz ile iyice acısını çıkarana kadar yoğurun. Sumak ve maydanoz ile tatlandırarak kebabın yanında servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim