Hemşire maaşı ne kadar, kaç TL oldu? 2021 Hemşire maaşı zammı ne kadar oldu? Asgari ücretin Aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte Hemşirelerin Ocak ve Temmuz ayları arasında yani 2021’in ilk 6 aylık diliminde alacağı maaş zammı da açıklanacak. Kamu çalışanı olan hemşirelerin en düşük ve en yüksek maaşları bugün itibari ile açıklanacak. Peki, Hemşire maaşı ne kadar, kaç TL oldu? 2021 Hemşire maaşı zammı ne kadar oldu? İşte tüm detaylar haberimizde…

Asgari ücretin belli olmasının ardından gözle Hemşire maaşı zammına çevrildi. Son 5 aylık dönemde TÜFE yüzde 7.03 oldu. Aralık enflasyonu yüzde 1 çıkarsa yılbaşında memur enflasyon farkı dahil yüzde 7.1, emekli yüzde 8.1 zam alacak. Açıklanan enflasyon oranları Hemşire maaşlarını etkilemesinden dolayı birçok emekli ve memur, 2021 yılında ne kadar maaş alacağını hesaplamaya başladı.

Toplu sözleşme gereği 6 aylık dilimlerde hesaplanan enflasyon oranına göre 2021 Hemşire maaşları belli oluyor. Hemşire 2021 zammı son durum nedir araştıran vatandaşlar, 2021 Hemşire maaşı zammı ne kadar olacak öğrenmek istiyor.

HEMŞİRE MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Memur maaş zamları aynı oranlarda yapılsa da memurların mesleklerine göre farklı oranlarda maaşlarına yansıyor. Buna göre hemşire, imam, öğretmen ve Hemşire gibi birçok mesleğin maaşları güncelleniyor ve kendi aralarında da değişiklik gösteriyor. Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin gözü, bugün açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak geçen yılın ikinci yarısında yüzde 4 zam alan devlet memurları, aralık ayında TÜFE’nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 3,03’ten fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak. Bugün belli olacak olan memur zammı ile Hemşire maaşları da belli olacak. Gelişmeleri haberimizde yer veriyor olacağız.

Hemşire maaşlarında (9/4) 317′ TL’lik bir artış bekleniyor. Buna göre 4.470 lira alan bir hemşire yeni zamla birlikte 4.787 TL almış olacak.

2021 HEMŞİRE MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLDU?

Toplu sözleşmeye göre memur zamları yılda iki kez yapılıyor. Haziran ayı enflasyon oranı açıklandıktan sonra memurlar için bir yılda yapılan ikinci ve son zam da yapılmış oluyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı’nın yaptığı açıklamaya göre 2021 memur maaşları tahmini rakamlarda belli olmuş oldu. Bu rakamlar şimdilik tahmini olarak yapıldığını vurgulamakta fayda var.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. Bu zamlardan memurlarla birlikte emekliler de faydalanıyor. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini oranının açıklanmasıyla memur ve emeklilere 2021 yılında yapılacak zammın ne kadar olacağını hesaplamak istiyor. Zamlar toplu sözleşmede de yer aldığı gibi 6 aylık dilimlerde hesaplanıyor. 2021 Ocak ayında memur maaşlarına zam oranının ne kadar olduğu net olarak bugün açıklanacak.

ARALIK AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Aralık ayının enflasyon oranının açıklanmasını bekleyen binlerce vatandaş, 2020 yıl sonu enflasyon oranı ne zaman açıklanacak sorusuna cevap arıyor. Memur ve emeklilerin zam oranını belirleyecek olan Aralık ayı enflasyon oranı bugün saat 10:00’da belli olacak.

Henüz TÜİK Aralık ayına ait enflasyon oranını açıklanmadı fakat, ekonomistlerin beklenti anketi sonuçlandı.

Yapılan ankete göre ekonomistlerin Aralık ayına ilişkin enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,02 olarak açıklandı. Ekonomistlerin Aralık ayı beklenti anketine ilişkin en yüksek yüzde 1,91 açıklanırken en düşük ise 1,02 oldu.

Ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,02) göre bir önceki ay yüzde 14,03 olan yıllık enflasyonun yüzde 14,34’e çıkacağı hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, kasımda bir önceki aya göre yüzde 2,30 artış göstermişti.

Editör: TE Bilisim