Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç ile TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve beraberindeki milletvekili heyeti gerçekleştiği görüşmede, Türkiye’nin Sırbistan’ın gerçek dostu olduğunu kaydeden Sırp lider, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel bir düzeyde olduğunu belirtildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ve beraberindeki milletvekili heyeti Sırbistan Cuhurbaşkanı Vuçiç tarafından kabul edildi. Sırbistan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkedek Türk yatırımlarına değinen Vucic, bu yatırımların ülkedeki vatandaşlara istihdam olanağı sağladığını ve yaşam standartlarını yükselttiğini söyledi. Vucic, Türkiye’yi bölgenin barış ve istikrarının korunmasında önemli bir partner olarak gördüklerini kaydetti.

TURİZM ALANINDA İŞBİRLİĞİ’NİN ARTIRILMASI LAZIM

Bozkır da Sırp cumhurbaşkanının altyapının gelişmesine verdiği öneme işaret ederek, Türkiye’nin de desteklediği Saraybosna-Belgrad Otoyolu Projesi’nin son derece önemli olduğunu kaydetti. Sırbistan’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den de bu ülkeye giden turist sayısındaki artışa dikkati çeken Bozkır, iki ülkenin sahip olduğu potansiyeller ışığında turizm alanındaki iş birliğinin artırılması gerektiğini ifade etti.Bozkır ve beraberindeki heyet daha sonra Sırbistan Meclisi’nde Türkiye-Sırbistan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri ile görüştü.

“TÜRKİYE SIRBİSTAN’IN ÖNEMLİ PARTNERİDİR”

Türkiye-Sırbistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Zoran Dragisic ise, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin her geçen gün arttığını belirterek, “Bu, Türkiye’yi Sırbistan’ın önemli bir partneri konumuna getiriyor” dedi. Dragisic, “Sırbistan, zor durumlarında da Türkiye’ye destek konusunda asla ikilemde kalmamıştır” diye konuştu. Sırbistan’daki temasları üzerine TBMM heyeti, başkent Belgrad’daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ofislerini de ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim