Sosyal medyada gündem olan Spotify  neden kendi kendine kapanıyor sorusu merak konusu oldu. Özellikle Apple ürünlerinde çıkan problem kısa sürede en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Birçok Spotiyf kullanıcısı uygulamaya giremedikleri veya girebilenler ise uygulamanın kendi kendine kapandığını belirtti. Dünya genelinde benzer sorunları yaşanırken kullanıcılar gözünü Spotify’dan gelecek açıklama çevirdi. Peki Spotify çöktü mü? Spotify neden kendi kendine kapanıyor ve ne zaman düzelecek? Detaylar haberimizde…

Spotify çöktü mü? Spotify neden kendi kendine kapanıyor ve ne zaman düzelecek?

iPhone ve iPad uygulamalarından sorun yaşan kullanıcılar yaşadıkları problemleri sosyal medya üzerinden aktardıları. Kullanıcılar problemin Spotify üzerinde olduğunu düşünürken asıl problemin iPhone ve iPad’ler olduğu anlaşıldı. Android telefonlarda Spotify’a erişim sorunsuz sağlanırken iOS ve iPadOS yüklü cihazlarda ise problem sürüyor.

Konuyla alakalı Apple’dan henüz bir açıklama yapılmamış olsa da, sorunun Facebook’tan kaynaklandığı sanılıyor.

FB SDK Core Kit ismindeki Facebook kütüphanesindeki bir hatadan kaynaklanan hata, uygulamaların çökmesine neden oluyor.

Sorunun sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde yaşanıyor.

Erişim sorunu yaşayan uygulamaların arasında Facebook’un kendisi, Twitter, Spotify, Booking, Pinterest gibi global uygulamalar ve Getir, BiTaksi, Enpara gibi yerel uygulamalar da yer alıyor.

Editör: TE Bilisim