İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığının 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

7 bombalı eylem engellendi 

Bakan Soylu, millete gece gündüz hizmet etmek için çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Son 20 günde sınırdan geçen 7 tane bombalı eylem yapmak isteyeni yakaladık. Haberiniz var mı? Sadece sınırdan geçen. Milletimizin bu konuda bize, hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakına itimadı var. Biz bu itimat için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim ışığımız, o gece Anayasa Mahkemesinin ışığını yaktığı gece yanmadı. Bizim ışıklarımız her gece yanar, yanmak zorunda.”

“Bakalım bitiyor mu, bitmiyor mu?”

HDP’li vekillerin kendisine sürekli bazı laflar söylediğini belirten Soylu, “Bir tek cümle söyleyeceksiniz, ‘Bu PKK’nın Allah belasını versin’ diyeceksiniz. Allah’ınızı seversiniz bir tek cümle, başka bir şey istemiyoruz sizden.” ifadesini kullandı.

“Böyle deyince her şey bitiyor mu?” diyen HDP’li vekillere Soylu, “Evet, her şey bitiyor. Hadi bir deyin. Bakalım bitiyor mu, bitmiyor mu? Arkadaşlarınızın Kandil’e gittiği zaman hangi muameleyle karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Biliyorum, isterseniz anlatayım.” karşılığını verdi.

Komisyonda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2021 yılı bütçeleri kabul edildi.

Süleyman Soylu: Türkiye, terörle mücadelede ilk defa tünelin ucuna bu kadar yaklaştı

Gündem

Habere Git

Editör: TE Bilisim