İstanbullular, Meteorolojiden yapılan açıklamalar doğrultusunda kentte etkili olması beklenen kar yağışını bekliyor. Kurak geçen mevsimler nedeniyle su sıkıntısı riskinin de yaşandığı kentte beyaz bereket açıklamaları umut uyandırdı. Okulların tatil edilip kartopu oynayarak kışın tadını çıkarmak isteyen öğrenciler de İstanbul Valiliğinden yapılması muhtemel kar tatili açıklamalarına yoğunlaştı. Peki, İstanbul’da yarın okullar tatil mi? 7 Şubat’ta okullar tatil olacak mı? Valilik İstanbul tatil açıklaması yaptı mı? Tüm soruların yanıtı haberimizde!

İstanbul’da yarın okullar tatil mi? 7 Şubat’ta okullar tatil olacak mı? Valilik İstanbul tatil açıklaması yaptı mı?

İstanbul 6 Ocak Perşembe günü kar yağışının etkili olmaya başlayacağı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce daha önce duyurulmuş, eksi 2 derecelere kadar düşmesi beklenen hava sıcaklığı nedeniyle yaşanabilecek buzlanma ve aynı zamanda da meydana gelebilecek fırtına konusunda uyarılarda bulunulmuştu.

Kar yağışı, İstanbul’un Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası’nın Çamlıca tepesi gibi bazı yüksek kesimlerinde görülmeye başlandı.

Yağışın başlamasının ardından gözler İstanbul Valiliği’ne çevrildi ancak, yoğun bir kar yağışının beklenmediği ve zaman zaman sulu kara dönüşeceğinin tahmin edildiği yağış nedeniyle ‘kar tatilinin’ beklenmediği kentte Valilik’ten de konuya ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.

Son dakika gelişmelerini ilerleyen saatlerde dirilispostasi.com sitemizden takip edebilirsiniz.

Kentte kar yağışının Pazar günü itibariyle etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim