Galatasaray Kulübü, geçen sezon Yunan ekibi Olympiakos’ta forma giyen Norveçli sağ bek Omar Elabdellaoui ile transfer görüşmelerine başlandığını açıkladı.

4’ÜNCÜ TAKVİYEYİ YAPTILAR

Galatasaray şu ana kadar Arda Turan, Oğulcan Çağlayan ve Emre Kılınç transferlerini resmen açıklamıştı. Sarı-kırmızılılardan yapılan KAP bildiriminde ise Omar Elabdellaoui ile de görüşmelerin başladığı duyuruldu. Yapılan bildirimde “Profesyonel Futbolcu Omar Elabdellaoui’nin Kulübümüze transferi konusunda Futbolcu ile resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

6 SEZONDUR YUNANİSTAN’DA

Norveç Milli Takımı’nın da düzenli oynayan 28 yaşındaki futbolcunun, son 6 sezondur Olympiakos’la sözleşmesi bulunuyordu. Elabdellaoui, bu süreçte sadece 2016-2017 sezonunun ikinci yarısında kiralık olarak İngiltere Premier Lig’de Hull City forması terletti.

Kırmızı-beyazlı takımla 2019-2020 sezonunda Yunanistan Süper Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Yunanistan Kupası’nda toplamda 47 maça çıkan Elabdellaoui, 1 kez de rakip fileleri sarsmayı başardı. Norveçli futbolcu, Olympiakos formasıyla bu sezon Yunanistan Ligi şampiyonluğu elde etti.

Editör: TE Bilisim