İslam âleminde çoşkuyla karşılanan Mübarek Ramazan ayının ilk 6 günü geride kaldı. Hatimler, dualar ve namazlarla eda edilen onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te gün gün teravih namazının fazileti ve her gecesinde özel olarak tavsiye edilmiş kılınacak namazların ecir ve mükafatını merak eden Müslümanlar, bugün (29 Nisan Çarşamba’yı 30 Nisan Perşembe’ye bağlayan gece) Ramazan’ın 7. gecesi kılınacak namaz kaç rekat ve nasıl kılınır sorusunu araştırıyor. Hicri ayların dokuzuncusu olan bu mübarek ayı, oruç ve namaz ibadetiyle dopdolu geçirmek isteyenler için Ramazan’ın 7. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? (29/30 Nisan) Ramazan ayının 7. gecesi kılınacak namaz ve teravih kılmanın fazileti hakkındaki bilgilere haberimizde yer vereceğiz…

Ramazan’ın 8. gecesi (30 Nisan Perşembe’yi 1 Mayıs Cuma’ya bağlayan gece) kılınacak namaz kaç rekat ve nasıl kılınır? haberine buradan ulaşabilirsiniz!

Ramazan’ın 7. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? (29/30 Nisan) Ramazan ayının 7. gecesi kılınacak namaz ve teravih kılmanın fazileti…

Senenin kalbi olan ramazan-ı Şerif’te yapılan ibadetlerin manevi bereketinin tüm seneye sirayet edeceği rivayet edilir. Bu ayda zikir, namaz ve Kur’an-ı Kerim’le kalbini manevi anlamda canlandırabilenlere Allâhu Teâlâ tüm sene boyunca ibadet lezzeti ve çoşkusunu ihsan eder.

Başta oruç, Kuran-ı Kerim ve teravih olmak üzere bu mübarek günlerde hususi olarak da yapılmasında büyük ecir olan güzel ameller vardır. Bu kapsamda, rekat sayısı ve okunacak surelerde değişikliklerle birlikte her gecesi için ayrı ayrı tavsiye edilen namazları kılmak isteyen Müslümanlar her gün konuya dair araştırmalarını sürdürüyor.

Ramazan’ın 7. gecesi (29 Nisan Çarşamba’yı 30 Nisan Perşembe’ye bağlan gece) Peygamber Efendimizin (s.a.v.) tavsiye ettiği 4 rekat namaz vardır.

Ramazan’ın 7. gecesi kılınacak namaz, nasıl kılınır? Namazın kılınış şekli, yatsı ve ikindi namazlarının son sünneti gibidir. İki rekatte bir selam vererek 4 rekate tamamlanır.

Ramazan’ın 7. gecesi kılınacak namaz hakkında Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz me’âlen şöyle buyurur; ‘Bir kimse bu gecenin yarısında dört rekat namaz kılarsa ve her rekatında Fatiha suresi ile 10’ar defa İhlâs, Felak, Nâs surelerini okursa, Allâhu Teâlâ meleklere buyurur ki; Görün benim kulumu ki, tatlı uykusunu terk edip benim rızamı ister.O halde siz şahit olun ki, ben de kulumun günahlarını bağışlayıp cennete girmesini emrederim.‘

RAMAZAN-I ŞERİF’İN 7. GECESİ TERAVİH KILANA İHSAN EDİLEN MÜKÂFÂT

Teravih namazının günlere göre faziletleri vardır. Ramazan ayında Peygamberimiz (s.a.v.)’in Sünnet-i Mü’ekkede olarak devam ettiği bir sünnet olan teravih namazının ecir ve mükafatı hesapsız olmakla birlikte hususen Ramazan-ı Şerif’in 7. gecesinde 20 rekatlık teravih namazı kılan kimseye Allah (cc) Musa’nın (a.s) yanında firavun ve haman ile mücadele etmiş sevabı ihsan eder. Ramazan süresince kılınan teravih namazı günahların affolunmasına vesiledir.

Hadîs-i Şerîf: ‘Allah (c.c.) Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de gece ibadetini (teravih namazını) sünnet kıldım. Kim, faziletine inanarak ve alacağı mükâfatı Allah’dan (c.c.) umarak orucunu tutup, gece ibadetini de yaparsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından kurtulur.’ [Nesai]

Editör: TE Bilisim