Hatayspor ve Erzurumspor’un ardından Süper Lig’e yükselen son takım belli oldu. Uzun yıllar Süper Lig’e hasret olan Fatih Karagümrük, Ankara Eryaman’da Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. 90 dakika ve 15’er dakika süren uzatma dakikaları 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Penaltı atışları sonrası rakibine üstünlük sağlayan Fatih Karagümrük, Süper Lig biletini almayı başardı. Peki, Karagümrük daha önce Süper Lig’de oynadı mı? Fatih Karagümrük Başkanı ve Teknik Direktörü kim? Bu soruların yanıtı haberimizde…

Karagümrük daha önce Süper Lig’de oynadı mı?

Fatih Karagümrük, Adana Demirspor’u penaltılar sonucunda toplamda 7-6’lık skorla mağlup ederek Süper Lig’e yükselen son takım oldu! Nefesleri kesen finalde Cüneyt Çakır düdük çaldı.

Fatih Karagümrük,1983-84 sezonundan bu yana ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek

Mücadelenin 40. dakikasında 1-0 öne geçen Fatih Karagümrük, 69. dakikada Pa Dibba’nın golüne engel olamadı. Karşılaşmanın normal süresi 1-1’lik eşitlikle geçilince maç uzatmalara gitti. İki uzatma devresinde de gol olmayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Fatih Karagümrük’te Engin, Ndao, Attamah, Koray, Sabo ve Fatih penaltı atışlarını gole çevirdi ve 6’da 6 yaptı. Adana Demirspor’da Erkan, Hasan, Aosman, Dibba ve Adil penaltı atışlarını gole çevirirken Mehmet Uslu kaçırınca Süper Lig’e Hatayspor ve BB Erzurumspor’un ardından yükselen son ekip Fatih Karagümrük oldu.

Fatih Karagümrük Başkanı ve Teknik Direktörü kim?

Fatih Karagümrük’ün idari kadrosuna göz attığımızda Başkanlık koltuğunda Süleyman Hurma‘nın oturduğunu görüyoruz.

Teknik direktör olarak ise Atılay Canel’in görev yaptığı biliniyor. Atılay Canel, Türk teknik direktör. 2001 ve 2002 yılları arasında Türkiye kadın millî futbol takımını çalıştırmıştır. Şu anda Fatih Karagümrük’ü çalıştırmaktadır.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel, “Şampiyonluğu Karagümrük halkına taraftarlarına hediye ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonda Süper Lig’de iyi neticeler alırız. Bu şampiyonlukta emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Bu ekibi bir araya getiren Süleyman Hurma’ya teşekkür ediyorum. Bu futbolcuları bulup getiren herkese teşekkür ederim. Futbolcularımız iyi bir şekilde yüreklerini ortaya koyarak 34 hafta boyunca mücadele ettiler. Play-Off’larda da gayet başarılıydık. Hakkımız olanı aldık. Geçen sene de söylediğimiz gibi; dün 2. Lig’deydik, bugün 1. Lig, yarın Süper Lig’de olacağız dedik ve dediğimizi yaptık. Önümüzdeki sezon Süper Lig’de başarılı olup Karagümrük takımını Avrupa’ya taşımak istiyoruz. Hedefimiz bu. Biz hedeflerimize tek tek ulaştık. Geçen sene aynı takma takviye yaparak kupa kaldırdık, bu sene de 2. kupayı kaldırdık. Herkese teşekkürler” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim