Kırım Tatar Milli Meclisi ve Suriye-Türkiye Ortak Mülteci Komitesi’nden İdlib’de Esed rejiminin saldırıları sonucu 33 askerin şehit düşmesi nedeniyle taziye mesajları yayımladı.

Her iki mesajda da yaşanan olaydan ötürü duyulan derin üzüntü dile getirilirken bundan sonraki süreçte Türkiye’nin yanında durulacağı mesajları paylaşıldı.

SURİYELİ MUHAFLİFLERİN MESAJI:

“Türkiye ve Türk halkına taziye

Bugün, Çanakkale savaşının 105’inci yıldönümü yaklaşırken, Suriyeliler ile kardeş Türklerin kanı bu kez Suriye’de birbirine karışıyor. Suriye-Türkiye Ortak Mülteci Komitesi olarak, dün İdlib’de şehit olan Türk askerleri için Türk halkına ve şehit ailelerine en içten taziyelerimizi sunarız. Türkiye’nin güvenliğini, geleceğini ve Türkiye halkını koruyan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kahraman şehitlerinin mücadelesi mutlaka başarıya ulaşacaktır. Önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerin, bölge halklarının barış, güvenlik ve özgürlük arzularını gerçekleştireceğine inanıyoruz. Suriye-Türkiye Ortak Mülteci Komitesi olarak, yaralı ailelerinin yanında olduğumuzu belirtirken, yaralılarımız için de Allah’tan acil şifa diliyoruz.

Suriye-Türkiye Ortak Mülteci Komitesi”

KIRIM TATAR MİLLİ MECLİSİ’NİN MESAJI

Editör: TE Bilisim