Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında komandoların, gece boyunca yürütülen hava hücum harekatıyla yeni hedefleri ele geçirdiğini bildirdi.

“KAÇACAK DELİK ARIYORLAR”

MSB’nin sosyal medya hesabından Pençe-Kaplan Operasyonu’na ilişkin yeni görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda, şu mesaja yer verildi:

“Hainler kaçacak delik arıyor. Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında kahraman komandolarımız gece boyunca icra edilen hava hücum harekatıyla yeni hedefleri ele geçirdi.”

NE OLMUŞTU?

Kuzey Irak’taki terör yuvalarının F-16 ve SİHA’larla yerle bir edildiği Pençe-Kartal harekâtından 48 saat sonra, hava, topçu ve komando birliklerinin katılımıyla Pençe-Kaplan harekâtı başladı. ATAK helikopterleri, SİHA ve F-16’lar hedeflere atışlar yaptı. Komandolar Şırnak Uludere hattının karşısındaki Haftanin bölgesine girdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar operasyonun yapıldığı bölgeye en yakın üs bölgelerinden biri olma özelliğini taşıyan sınırın sıfır noktasındaki Siyah Kaya Üs Bölgesi’ne giderek operasyon bölgesini yerinde inceledi.

700 HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK’nın komuta kademesi, Pençe-Kaplan Operasyonu’nu gece boyunca sınır bölgesindeki harekat merkezinden takip etti.

Bakan Akar yaptığı son açıklamasında “Operasyonun başından bu yana 150 civarında mağara ele geçirildi. Bu alçakların tuzakladığı 160 civarında el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildi. Şu ana kadar hava, kara birliklerimizin ateşi sonucu 700’den fazla hedef vuruldu.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim