Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde bölgesinde, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan karantina kuralının ihlal edilmesi durumuna yönelik çok konuşulacak karara imza atıldı.

205 ÖĞRENCİYE KARANTİNA KARARI

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Ludwigslust-Parchim bölgesinde bulunan lisede görev yapan bir öğretmende Kovid-19 tespit edilmesi üzerine bu okula giden 205 öğrenci karantinaya alındı.

Bunun üzerinde veliler bölge valiliğinden “Ev karantinasına ilişkin düzenleme” başlıklı bir mektup aldı. Düzenlemede, karantinaya alınan çocukların mümkün olduğunca ebeveynleri ve kardeşleriyle temasta bulunmamaları ve fiziki olarak ayrı tutulmaları istendi.

Ebeveynler, bu kuralın ihlal edilmesi durumunda çocuklarının zorunlu olarak başka uygun kapalı bir yere yerleştirilmekle tehdit edildi.

Almanya’daki Kovid-19 vaka artışları hükümeti endişelendiriyor

Dünya

Habere Git

AİLELER DAYATMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Schweriner Volkszeitung gazetesine konuşan bir anne, düzenlemeye tepki göstererek, “Kimse beni çocuğumdan 2 metre uzak durmama zorlayamaz.” ifadesini kullandı.

“YASA İMKAN TANIYOR”

Buna karşın Ludwigslust-Parchim Bölge Valiliği Sözcüsü Andreas Bonin ise Enfeksiyon Koruma Yasası’nda, teorik olarak düzenlemeye uyulmaması durumunda çocukları velilerden ayırmaya engel bir durumun olmadığını açıkladı.

Böyle bir konuda ailelerin ilgili sağlık dairesi tarafından telefonla bilgilendirildiğini belirten Bonin, bir velinin çocuğuyla birlikte kalmak istemesi durumunda ise gönüllü olarak karantinaya girebileceğini ifade etti.

SİYASET DÜNYASINDAN DA ELEŞTİRİ GELDİ

Diğer yandan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Eckhardt Rehberg de velilere tehdit mektubu göndermenin doğru olmadığını, mektubu gönderenlerin gerekli duyarlılığı göstermediği yorumunda bulundu.

Mecklenburg-Vorpommern Çocukları Koruma Birliği ise yazılı bir açıklama yaparak karantinanın zaten ailelere yük getirdiğini ifade ederek, “Bu safhada çocukları ebeveynlerinden ve kardeşlerinden tecrit etmek orantılı değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim