2020 adli tatil hakkında aramalar sıklaştı. Koronavirüs salgını sebebiyle uzun süreli kapalı olan adliyeler normalleşme süreciyle tekrardan hizmet vermeye başlamıştı. Fakat Temmuz ayına girilmesiyle beraber adli tatilin bu yıl yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Peki Adli tatil ne zaman başlıyor? 2020 Adli tatil olacak mı? Konuyla alakalı tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

ADLİ TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR? 2020 ADLİ TATİL OLACAK MI?

Bu yıl adli tatilin olup olmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gelişme oldukça detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

ADLİ TATİL NEDİR?

Adli tatil kendisine pek çok kanunda farklı tanımlamalar ile yer bulmuştur. Kanunlarda adli tatil, çalışmaya ara verme, izin ve çalışmaya ara verme ya da adli ara verme işleri olarak tanımlanmıştır. Adli tatil hukuki işlemlerin durdurulması anlamına gelmemektedir. Bu dönemde yalnızca kanunlarla belirlenmiş olan birtakım işler hariç mahkemeler dava ve işlem yürütmemektedir.

İŞ DÜNYASI TATİL İSTEMİYOR!

Altıntaş Hukuk ve Danışmanlık’tan yapılan açıklamaya göre, AGS Global Araştırma iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 1000’in üzerinde iş insanıyla online gerçekleştirilen araştırma; koronavirüs sürecindeki hukuki riskler ve uyuşmazlıklarla ilgili de önemli sonuçları içeriyor.

Kovid-19 sürecinde işletmelerin hukuki risk algısına odaklanan araştırmaya göre, iş dünyası adli tatilin ertelenmesini ya da iptalini istiyor.

Mücbir sebep ve alacakların güvenli tahsilini en önemli risk alanı olarak gören iş dünyası, kendi işletmesini ise salgın sonrası hukuki risk altında görmüyor. Katılımcıların büyük çoğunluğu koronavirüs sebebiyle hukuki bir uyuşmazlığın oluşmadığını ifade etse de bu süreçte ticari ilişkilerde uyuşmazlıkların başı çektiği görülüyor.

Araştırmadan çıkan bir başka önemli sonuç ise işletmelerinin 3’te 2’sinin işçi çıkarma yasağı kalktıktan sonra da istihdam havuzunu daraltmayı düşünmediğini belirtmesi oldu.

Katılımcıların yüzde 60,6’sı işletmesini salgın kaynaklı bir hukuki risk altında görmüyor. Kovid-19 kaynaklı hukuki bir risk görülmese de ticaret hayatında karşılaşılacak hukuki sorunlara karşı iş dünyasının yarısı önlemini almış görünüyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 57,4’ü sürekli hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti alıyor. Vu kişilerin neredeyse hemen hepsi (yüzde 93,8) aynı hizmeti almayı sürdüreceğini söylüyor. Hizmeti almayan her 10 iş insanından biri de hukuki danışmanlık hizmetini sürekli almayı düşünüyor.

Editör: TE Bilisim