Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Malatya 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. İç ve dış siyasette yaşanan gelişmelere dair önemli mesajlar veren Erdoğan, Macron ve Hollan’dalı siyasetçiye sert tepki gösterdi. Açıklamasında “Faşizm bizim kitabımızda yok, sizin kitabınızda var. Bizim kitabımızda sosyal adalet var.” dedi.

“MALATYA’DA ÇİÇEK AÇIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Malatya bugün yine her zamanki gibi bir başka güzel. Tüm ilçeleri selamlıyorum. Rabbime, şahsıma sizlerle bir kez daha buluşmayı nasip ettiği için hamdusenalar ediyorum. Bir güz günü bir kez daha güzel Malatya’dayız. Buranın güzellikleri saymakla bitmez. Tabiat sadece canlanmakla, meyve vermekle kalmıyor. Tarihimiz de medeniyetimiz de burada Malatya’da çiçek açıyor. Bundan 1365 yıl önce İslam ordularının çiçeklendirdiği şehir. Alparsla’nın gazilerine yoldaş olan, atlarına su gönüllerine huzur veren şehir.

Coğrafyamızı kucaklayan büyük şehir Malatya. Ülkemize çağ atlatan merhum Turgut Özal’ı yetiştiren şehir.

“MÜCADELEMİZ ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR”

Malatya’mızda bugün 446 konutu vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Depremin yıl dönümünde konut inşaatını tamamlamış olacağız. Bizleri bağrına bastığı için Malatya’mızın her bir bireyine teşekkür ediyorum.

Değerli kardeşlerim Türkiye’nin demokrasi mücadelesi birçok şeyi ifade eder. Bir yanda halka rağmen sözde halkçılık, diğer yandan gönlü ve gözü milletimizle aynı istikamete bakan anlayış. Darbelerle, dışarıdan desteklerle jakoben bir bakışla milletine bakan bir yapı.

“FAŞİZM SİZİN KİTABINIZDA VAR”

Fransa’nın başındaki zat. Şaşırmış. Yatıyor, kalkıyor Erdoğan… Ya önce sen kendine bak. Dün de söyledim. Bu bir vaka. Bir kontrolden geçmesi lazım bunun. Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsvettesi var. O da kalkmış bizimle ilgili bir şeyler yapıyor. Ya bir defa sen haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Faşizm bizim kitabımızda yok. Sizin kitabınızda var. Haddini bileceksin.

Faşizm de Nazizm de bizim kitabımızda, değerlerimizde yok. Onlar sizsiniz siz! Topraklarımız barındırdığımız, beslediğimiz mazlumlarla dolu. Sizin kulağınız var duymuyor. Gözünüz var görmüyor. Ağzınız var hakikati konuşamıyor. Faşist sizsiniz.

“DESTEK VERECEĞİZ DİYE 50 DEREDEN SU GETİRDİLER”

Kardeşlerim Suriye’de 4 milyon insanın hepsine sahip çıktık. Şimdi orada briket evler yapıyoruz. Evsiz kalan kardeşlerimizi oraya yerleştiriyoruz. Söz verdiler bize. Biz de destek vereceğiz diye. Sonra 50 dereden su getirdiler. Biz dedik ki STK’larımızla biz bu yolda devam ederiz. Ve bu evleri de yaparız dedik. Ben orada emeği olan tüm STK’larımıza teşekkür ediyorum. Biz Batı’dan teşekkür beklerken sınırlarımız dibinde terör koridoru oluşturma gayretleriyle karşılaştık. İşte Fırat’ın doğusu. Libya’da ülkenin meşru yönetimine karşı darbeci ve işgalcilere destek olunması ile karşılaştık.

“YARDIM ETMEK İÇİN İZİN ALMAYIZ”

Ama hayır! Oradaki kardeşlerimizin daveti ile Libya’dayız. Suriye’de Suriye halkının davetiyle oradayız. İlla zalim Esed’in davetini beklemeyiz bu konuda. Mazlumların yanında olmak için izin almayız.

“TÜRKİYE KABİLE DEVLETİ DEĞİL”

Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz diye suçlanıyoruz. Bazı Amerikalılar İlham Aliyev kardeşimizi arıyor. Sizin yanınızda kim olduğunu biz biliyoruz. Ee Türkiye var! Yeri gelirse onlara da yaptırım uygularız. Ya sen kiminle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın ne ise geç kalma yap! F-35’leri vermediniz, Patriotları vermediniz, S400’leri Rusya’ya geri gönderin dediniz. Kabile devleti değil Türkiye’yiz biz!

Zulmün ateşi sönecek, zalimin gücü tükenecek. Türkiye’nin bölgesel mücadelesini yürütürken en küçük taviz vermiyoruz.

Editör: TE Bilisim