Buğdaylı Yoğurt Çorbası nasıl yapılır? Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında çok özel, yapımı pratik ve Kolay yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de hem lezzet hem vitamin deposu, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı, dar zamanlarda kısa sürede yapabileceğiniz yemek tarifine sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem , Akşama ne pişirsem diyenlere 13 Eylül 2020 Pazar günü için kolay yemek tarifi önerisi; Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi! Malzeme listesi ve Buğdaylı Yoğurt Çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem ; Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi 

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi için gerekli olan malzemeler;

5 su bardağı (1 lt) su

1,5 su bardağı haşlanmış buğday

1 su bardağı haşlanmış nohut

Tuz

Karabiber

Meyanesi için Malzemeler

1 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 adet yumurta sarısı

Üzeri için Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

Kuru nane

Pul biber

Buğdaylı Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle tencerenizi ocağa alın ve suyu da ilave edip kaynatın. Hafif kaynamaya başlayan suyunuzun içerisine buğday, nohut, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.

Meyanesini hazırlamak için; Bir karıştırma kabına süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ilave edip iyice çırpın. Çorbanın suyundan azar azar ekleyerek ılıttığınız meyaneyi çorba tenceresine ilave edin ve 10 dakika kadar hafif ayarda kaynatın.

Üzeri için;

Tereyağını eritin üzerine pul biber ve kuru naneyi ilave edip çorbanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim