Yunanistan, koronavirüs (coronavirus) salgını nedeniyle zor günler geçiriyor. Virüs nedeniyle son ölüm vakası sayısının 83’e ulaştığı ülkede hastanelerde maske ve eldiven gibi temel sağlık malzemelerinin tedariğinde büyük sıkıntılar yaşanıyor.

CEZAEVLERİNDE DURUM VAHİM

Böyle bir atmosferde bir de cezaevleri içler acısı durumda bulunuyor. Elefsina’da bulunan cezaevinde bugün yaşanan olay, vaziyetin ciddiyetini gözler önüne serdi. Günlerdir koronavirüs belirtileri gösteren ve sağlık görevlilerine durumu bildirilen 35 yaşında bir kadın mahkum, baş ağrısı giderici haplar verilerek koğuşuna gönderiliyordu.

İSYAN BAŞLADI

Diriliş Postası Atina muhabiri Batuhan Gülşah‘ın aktardığı bilgilere göre, durumu geçiştirilen mahkum bugün virüs nedeniyle hayatını kaybedince diğer mahkumlar isyan başlattı. Ölen mahkumun bulunduğu 3 numaralı koğuşta başlayan isyanın tüm cezaevine yayılmaması için polis birimleri olay yerine sevk edildi. Olay sosyal medyada büyük ses getirirken, mahkum yakınlarının yaptıkları yorumlar durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.

“CEZAEVLERİNDE DOKTOR YOK!”

Cezaevinden hiçbir mahkumun hastanelere kabul edilmediği, cezaevinde doktor bulunmadığı gibi detaylar mahkum yakınları tarafından dillendirildi. Cezaevlerindeki mahkumların durumunun ne olacağı konusu koronavirüs salgınının ülkede patlak verdiği Mart ayının başından bu yana ülkede tartışılsa da, henüz kayda değer adımlar atılmış değil.

Batuhan Gülşah / Atina

Editör: TE Bilisim