Döşemealtı ilçesinde 10 yıldır kanser hastası olan annesi Emine Şenyurt’un sağlıklı beslenebilmesi için mücadele veren Berkay Şenyurt, mesleği olan emlakçılığı bırakarak arıcılık yapmaya başladı.

Annesinin sağlığı için daha önce doğal denilerek satın aldığı bala yaptırdığı analizde kimyasal katkı maddeleri ve kanser hastaları için tehlikeli glikoz maddesi tespit edilmesi üzerine balı kendisi üretmeye karar veren Şenyurt, arıcılığı öğrenmek için Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün açtığı “Genç Çiftçi Projesi” kapsamındaki arıcılık kursuna katıldı.

Başarılı olup sertifikasını alan Şenyurt, devletin hibe ettiği 40 kovanla işe koyuldu.

Doğal bal üretmeye başlayan ve kısa sürede kovan sayısını artırıp 49’a çıkaran Şenyurt, arının sadece balının değil polen ve propolisinin de şifa kaynağı olduğunu öğrendiğini aktararak “Burada tamamen doğal bal üretimi yapıyoruz. Arılar için kesinlikle kimyasal ilaç kullanmıyoruz, bitkisel ilaçlar kullanıyoruz.

Kekik, defne bitki özlerini karıştırarak arıları zararlı böceklerden koruyoruz. Bu nedenle üretmeye başladığımız balın tamamen doğal olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

“ANNEME İYİ GELDİ”

Annesinin hastalığı sürecinde kaliteli ürüne ulaşamayışının bu işi yapmasına vesile olduğunu söyleyen Şenyurt “Her hastada olduğu gibi benim annemin de vücudu doğal şekere ihtiyaç duyuyor. Doğal şekeri baldan alabiliyoruz” ifadesini kullandı. Şenyurt, annesinin tedavisinin devam ettiğini ve durumunun da iyiye gittiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim