AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta? MEB AÖL sınavları hangi gün olacak? Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlarla birlikte birçok sınav tarihi başka tarihlere ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bugün yaptığı yeni açıklamayla birlikte AÖL sınavının ne zaman açıklanacağı yeniden gündeme geldi. Sınava girecek vatandaşlar arama motorlarına sürekli olarak sınavın hangi tarih ve saatte yapılacağını araştırıyor. Peki, AÖL sınavları ne zaman, saat kaçta? MEB AÖL sınavları hangi gün olacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi tedbirleri sebebiyle Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınavlarını ileri bir tarihe ertelemişti. Yapılan son açıklamada ise sınavların online olarak 26-27 Aralık tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Sınavların 3 oturumda gerçekleştirileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı, “Sınav takviminde belirtilecek gün ve saatlerde olmak üzere toplam 3 (üç) oturum olarak 2 (iki) günde tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Açık Öğretim Lisesi için 3 oturum, Açık Öğretim Ortaokulu içinse 2 oturumda tamamlanacak olan AÖL sınavları için süre, öğrencinin katılacağı ders sayısı ile sınav süresinin çarpımı ile bulunacak.

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? MEB AÖL SINAVLARI HANGİ GÜN OLACAK?

Adaylar, sınav takviminde belirtilen gün ve saatlerde sınava katılmak zorundadırlar. Online sınavlar, tüm yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erecektir. Adaylar sınav takviminde belirtilen tarih ve saatte, TC. Kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak online sınava katılacaklardır. Adaylar, online sınav sistemine girişte ÖDSGM tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesini onaylayacaklardır. Sınav başlamadan önce sınav kuralları elektronik ortam üzerinden adaya bildirilecektir. Bu bildirim ile aday, sınav kurallarını kabul etmiş sayılacaktır. Sınav kurallarını ihlal eden aday ve sınav görevlilerine, 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Kanun uyarınca cezai müeyyideler uygulanacaktır. Online sınav, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak en fazla üç oturum hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir ders için 25 dk. süre uygulanacaktır. Adaylar, her bir oturumda en fazla sekiz, üç oturumda toplam 24 dersten sınava katılabilecekler ve her oturum için kendilerine atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir.

Online sınavda her oturum ayrı olarak uygulanacaktır. Oturumlar kendi içlerinde bölünemez olduğundan oturum sona erene kadar ara verilmeyecektir.

Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecektir. Seçilen derse ait soru sayfasında her ders için kalan süreyi gösteren sayaç olacaktır. Seçilen derse ait soru sayfasında önceki soru, sonraki soru, sınavı başlat ve sınavı bitir butonları yer alacaktır. Adaylar, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapabileceklerdir. Adaylar, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde bitirmeyen adaylar için 25 dk. sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır. Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren aday “Sınava Girdi” sayılacak ve o derse ait puanı “Sıfır” olacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması halinde adaya uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda adayın o derse ait sınavı iptal edilecektir.

AÖL SINAV GİRİŞ EKRANI SORGULAMA

Sınava girecek olan adaylar aşağıda olan linkten sınav giriş ekranına ulaşabilirler.

AÖL SINAVI GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim