Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

Kovid-19 üm dünyayı olumsuz etkilediği gibi Balkan ülkesi olan Kosova’ya da ciddi manada zarar verdi. Avrupa ülkelerinden en fakiri olan Kosova’da işsizlik oranı bu dönemde daha da arttı.

Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği başkanı Avni Ajdini, yeni tip koronvirüsü (Kovid-19) bir sonucu olarak Kosova’daki işsizlik oranının Mart ayındaki yaklaşık yüzde 30’dan yüzde 50’ye çıktığını ifade etti. Aydini, bu rakamın daha da yüksek olabileceğini bile dile getirdi, ancak derinlemesine bir analiz olmadığı için daha fazla bir şey söylenemez. Başkan Avni Aydini, “Hemen yüzde 50 diyorum, bu nedenle pandeminin ekonomik kalkınmada bize çok zarar verdiğini söylüyorum ve bu nedenle bazı işletmeler kapandı ve işsizlikte azalma var diyorum. ancak bu işsizlik 50-50 civarında ve daha da yüksek olabilir, ancak kapsamlı bir analizimiz olmadığı için boş sözler söylemeye cesaret edemiyoruz.” dedi.

ÜLKE EKONOMİSİ ÇÖKECEK

Aydini ayrıca, Kosova’da ağırlaşan ekonomik durum devam ederse ülke düzeyinde çökeceği konusunda uyardı. Hükümetin Ekonomik Destek Paketlerine gelince, hiçbir zaman zamanında infaz edilmedikleri için hayal kırıklığı yarattıklarını vurgulayan başkan Aydini, “Hayal kırıklığı yaratıyor çünkü hükümet bu destekleri doğru zamanda vermedi ve aylarca beklendi ama sonunda farkına vardılar. Durum böyle devam ederse, dürüst olmak gerekirse, bize yazık olur ve o zaman devlet düzeyinde bir çöküş olur.” değerlendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim