KPSS 7113 nitelik kodu nedir? 7113Nitelik kodu ne anlama geliyor? gibi sorular memur hayali kuran adaylar tarafından merak ediliyor. Zorlu bir KPSS sınavının ardından çabalarının karşılığı görmek isteyen adaylar gözlerini tercih kılavuzuna çevirmişti. KPSS-2020/2 tercih kılavuzu yayınlanmasının ardından memur adayları kılavuzunda yer alan özel şartlar ve nitelik kodları araştırmaya başladı. Peki, KPSS 7113 nitelik kodu nedir? 7113Nitelik kodu ne anlama geliyor?

KPSS 7113 NİTELİK KODU NEDİR?

7113 Nitelik Kodu ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan doküman dosyasında şu şekilde tanımı yapılmaktadır: ‘KPSS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek’.

7113NİTELİK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

KPSS 2020/2 tercih kılavuzu aracılığıyla istedikleri bölümlerin alan kodlarını yazacak olan adaylar, ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifreleri ile KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzuna ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim