Almanya’da, türlü zorluklara katlanarak kendilerine sığınan muhacirlere tarihin en ahlaksız teklifi yapılıyor. Berlin’deki bir kampın girişinde “İsa’ya sarılın, kabul edin, Almanya’da kalın” ifadeleri yazan panolar tepki çekti. Neuer Horizont (Yeni Ufuklar) isimli grubun hazırladığı panolar aracılığı ile Almanya’ya göç etmek zorunda kalan muhacirlere dinlerini değiştirmeleri teklif ediliyor. Suriye’de zalim Esed’in zulmünden kaçarak çoluk çocuk bir umut Avrupa’ya giden muhacirler gittikleri ülkelerde maruz kaldıkları tavır Müslümanları rahatsız ediyor. Kötü şartlarda hazırlanmış kamplara mecbur edilen muhacirlere ülkelerinde kalma şartı olarak din değiştirmeleri gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunuluyor. Bunlardan bir tanesi de Almanya’da yaşandı. Berlin’in Neuköln ilçesinde bulunan bir kampın önünde duran panoya Arapça harflerle “İsa’ya sarılın, kabul edin, Almanya’da kalın” ifadedeleri tepki çekti. Panolara ilanı veren Evangelist inancına sahip Neuer Horizont (Yeni Ufuklar) isimli dernek, Almanya’ya sığınan muhacirlere “Sığınma” konusunda yardımcı olmayı teklif ediyor

“İslam’ı terk edin” çağrısı

Derneğin web sitesinde yazan ifadelere göre, “sığınma hakkını elde edebilmek için Müslümanlar dinlerini terk etmek zorunda! Dernek sitesinde yer alan çağrıda,  Suriye, Irak, Afganstan, İran, Pakistan ve Mağrip ülkelerinden gelen muhacirleri geri gönderilmekle tehdit eden dernek, ülkelerinde öldürülme riski olduğunu hatırlatarak, İslam’ı terk edip Hıristiyanlığı seçmeyi şart koşuyor.

Engizisyon ruhu devam ediyor

Faşist Avrupa devletleri, Orta Çağ’dan kalma engizisyon ruhunu hala yaşatmaya devam ediyor. Kendilerinden olmayanı kabullenmeyen Batı zihniyeti, “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır” ayetinin işaretiyle Müslümanları kendilerine benzetmedikçe kabul etmeyecekler. Günümüzde kendinden olmayanlara fiziksel şiddet uygulayamayan faşist Avrupa zorda kalmış insanların hayat ve ölüm arasında tercih yapmak zorunda bırakarak psikolojik şiddet uyguluyor.

Editör: TE Bilisim