Doğu Akdeniz’de yaşanan ‘yüksek gerilim’ sonrası Kaş Adası’nın karşısındaki Yunanistan’a ait ‘Meis Adası’ tartışma konusu olurken; Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi, Antalya’ya gitti. Akar ve komutanlar, Kaş’ta Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’i anma törenine katıldı. Aker, 1917’de dünyanın “ilk uçak gemisi batıran subayı” olarak tarihe geçmişti. Akar, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, ‘İyi komşuluk ve diyalog tarafında’ olduklarından bahsetti.

“DİYALOG” MESAJI

Anma töreni, sonrasında konuşan Bakan Akar, şunları söyledi: “Biz barıştan yanayız. İstek ve taleplerimiz karşılandığı takdirde diyalog istiyoruz. Biz her zaman çözüm üzereyiz. Karşı taraftan da aynı şeyi bekliyoruz. Her şeyin barış içinde gelişmesinden yanayız.” Doğu Akdeniz mesajında ‘diyalog’ çağrısı yapan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaşanan kriz için ‘barışçıl’ yöntemlerle çözüleceğini kaydetti. Akar, Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimlerin oldukça yüksek olduğu günlerde komuta kademesi ile Meis Adası’nın karşısından mesaj paylaşması manidar bulundu.

Atina Yönetimi’nden gelen küstah açıklamalara rağmen yine de Türkiye’nin askeri değil, siyasi çözüm tarafında olduğunu dile getiren Bakan Akar, “Her zaman diyalog yanındayız” ifadesini kullandı. Hulusi Akar, Yunanistan’ın provokatif davranışlarına işaret ederek, “Her zaman diyalog ve siyasi çözüm tarafındayız. Her şeyin barış içerisinde gelişmesinden yanayız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim