Diriliş Postası Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kaya Temel/İstanbul

Galatasaray savunmasının en önemli oyuncusu, Demokratik Kongolu Luyindama, Gambiya ile oynanan hazırlık maçında sakatlanmıştı ve 7 ay sahalarda uzak kalacağı bildirilmişti. Luyindama’nın bu sezon oynama şansı bulunmazken Sarı-Kırmızılı takıma birde Marcao darbesi geldi.

1,5 AY YOK

Galatasaray’da antrenman sırasında aldığı darbe sonrasında sakatlanan ve iç yan bağlarında ikinci derece esneme olduğu açıklanan Marcao için 1.5 ay arasında bir tedavi süreci ön görülüyor. Luyindama’nın da sakatlığı nedeniyle sözleşmesinin askıya alındığı Galatasaray’da Marcao da şampiyonluk sürecinde çok önemli maçları kaçıracak. Brezilyalı futbolcunun Rize deplasmanı ile birlikte Gaziantep, Başakşehir, Trabzonspor ve Alanyaspor ile oynanacak maçlarda forma giymesi beklenmiyor.

BÜYÜK TEHLİKE

Tedavisine hemen başlanmış olsa da Marcao’nun Temmuz ayından önce sahalara dönmesi mümkün gözükmüyor. Başarılı futbolcunun sakatlığın seyrine göre sezonu kapatma ihtimali de bulunuyor. Öte yandan teknik direktör Fatih Terim’in, savunma hattında genç futbolcu Emin Bayram’a fırsat vermesi bekleniyor.

Marcao’nun 2020 karnesi…

Süper Lig’de 23 maça çıkma şansı elde eden Brezilyalı yıldızın hanesinde 9 sarı ve 1 kırmızı kart bulunuyor. Marcao lig harici maçlar da dahil olmak üzere 34 maça çıktı ve toplamda 3 bin 13 dakika forma giyme şansı buldu.
Editör: TE Bilisim