Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla evlerine çekilen insanlar, tüm eğitim ve iş faaliyetlerini internet üzerinden yürütmek zorunda kaldı.

Salgınla birlikte video konferans uygulamaları büyük ilgi gördü. Yüz yüze iletişimin bitme noktasına geldiği günlerde insanlar çareyi online iletişim ağlarında buldu. Hiç şüphesiz bu dönemde adını en çok duyuran uygulama ise Zoom oldu.

Ancak Zoom’un ismi, kısa sürede güvenlik zaafiyetiyle anılmaya başlandı. Önce Almanya’da yasaklanan uygulamaya ardından New York ve Singapur’da da yasak getirildi.

GOOGLE ÇALIŞANLARINI UYARDI

Koronavirüsle ünlenen Zoom’a bir yasak da Google’dan geldi. Uygulamaya karşı önlem alan Google, firma çalışanlarına Zoom masaüstü programının artık toplantılarda kullanılmayacağını içeren bir e-posta gönderdi.

Google ayrıca uygulamanın bilgisayarlarda da yer almaması gerektiğini söyledi. E-postada, ailesi ve arkadaşları ile iletişimi kesmek istemeyen kişilerin, Zoom mobil veya tarayıcı uygulamalarını kullanmaları tavsiye edildi.

İLK FİRMA DEĞİL

Elon Musk‘ın sahip olduğu Space X de, güvenlik tedbirleri kapsamında uygulamanın kullanımını engellemişti. Bunun yanı sıra New York Eğitim Departmanlığı’nın da okullara Zoom‘un kullanılmasını yasaklayan bir bildiri gönderdiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim