Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden Ali Nazik tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Ali Nazik tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 26 Ekim 2020 Pazartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Ali Nazik tarifi! Malzeme listesi ve Ali Nazik nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Ali Nazik Tarifi 

Ali Nazik tarifi malzemelerini ve yapılışını sizler için derledik. İşte Ali Nazik tarifi hakkında bilinmesi gerekenler!..

Ali Nazik tarifi için gerekli olan malzemeler;

Patlıcan harcı için,

4 adet orta boy çekirdeksiz patlıcan 1 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz Karabiber 1 tutam toz şeker

Kıyması için;

250 gr orta yağlı kıyma 1 Adet kuru soğan

1 Adet domates 1 Adet yeşil biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası (silme) Bir tutam tuz Bir tutam karabiber 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı kekik

Ali Nazik nasıl yapılır?

Öncelikle kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın, yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun. Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin, domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin,kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın. Yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın. Ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın. Tuz, karabiber ekleyin. Üzerine sıcak kıymadan ekleyin.

Közlediğiniz domates ve biberler eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim