Andrés Baiz, başarılı filmleri ile sadece ülkesinin değil dünyada birçok sinemaseverin de hayran olduğu bir yönetmendir. Özellikle 2011 yılında yönetmen koltuğunda oturduğu ve bizim de en iyi İspanyol filmleri listemizde yer verdiğimiz Gizli Oda (La cara oculta) filmi ile adından sıkça söz ettirmiştir. Andi Baiz olarak da bilinen Andrés Baiz Ochoa, Kolombiyalı bir film yönetmeni ve senaristtir. Gizli Oda filminin yönetmenliğiyle birlikte senaryosunu da üstlenmiştir. Sinemanın dışında yönetmene ait bilinen birçok dizi yapımı da vardır. Peki, Andrés Baiz kimdir? Yönetmen Andrés Baiz filmleri neler? İşte yönetmen hakkında bilinmesi gereken faydalı bilgiler…

Andrés Baiz kimdir?

New York Üniversitesi Tisch School of the Arts’tan Film ve TV ana dal ve Sinema Çalışmaları yan dalından mezun oldu. Mezun olduktan sonra 4 kısa korku filmi yapan Fransız yönetmen Raphael Nadjari’nin danışmanlığını yaptı. Daha sonra video prodüksiyon şirketi Centro-Films’de yapımcı, yönetmen ve kurgucu olarak 2 yıl çalıştı. 2001-2004 yılları arasında Loft dergisinde film eleştirmeni olarak çalıştı. 5 uzun metrajlı filmin yapım departmanında çalıştı: Bringing Out the Dead , Zoolander , Cremaster 2 , Maria Full of Grace ve The Fittest . Kısa filmi Hoguera(Şenlik Ateşi) 2007 Cannes Director’s Fortnight’a katılmak üzere seçildi. Baiz 5 kısa film, 3 müzik videosu ve 1 belgesel yazıp yönetti. Satanás, ilk uzun metrajlı filmiydi.

FİLMOGRAFİ

İspanyol filmleri ve TV dizilerinin tercih edilen yönetmeni Andrés Baiz’in filmleri ve TV dizilerini aşağıda bulabiliriniz:

Filmler

2004 – Sin Amparo

2007 – Satanás

2011 – Gizli Oda (La cara oculta) filmi

2013 – Roa

Televizyon dizisi

2010 – El karteli

2011 – Infiltrados

2014 – Metástasis

2015 – Narcos

Kısa filmler

2000 – Payaso Hijueputa

2004 – Soleado

2007 – Hoguera

2008 – Uğramak

Editör: TE Bilisim