Bir taraftan koronavirüs salgını bir taraftan Suriye‘de yaşanan kritik gelişmeler, geçtiğimiz hafta dolardaki yükselişi hızlandırmıştı. Merkez Bankası’nın faiz indirimlerini sürdürmesi ve yanı sıra küresel piyasalardaki koronavirüs salgınına yönelik risk algısının artışı, dolar kuru üzerinde baskıya yol açmıştı.

Geçen hafta yüzde 1’in üzerinde yükselerek 9 ayın en yüksek seviyelerine çıkan dolar düşer mi, yükselir mi? Bu sorunun yanıtı, şu sıralar piyasaların en çok merak ettiği konular arasında başı çekiyor. Peki dolar düşer mi yükselir mi? 1 Mart 2020 dolar ne kadar oldu? Bugün dolar, euro, sterlin fiyatları.

DOLAR NE KADAR OLDU?

İdlib’de yaşanan gelişmelerin ardından dolar/TL haftanın son işlem gününde 6,22 seviyesinden işlem görüyordu. Kur, şu dakikalarda 6,23’te işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Euro/TL ise 6,85’te seyrediyor.

STERLİN NE KADAR?

Sterlin satış fiyatı ise 8,00 seviyesinde.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

FED Başkanı Powell’ın “FED, virüs konusundaki gelişmeleri ve etkilerini yakından takip ediyor. Gerekli olursa ekonomiyi desteklemek için uygun olan araçları kullanacağız” yönündeki açıklaması, piyasalar tarafından “Fed’in yüzde 90 olasılıkla 50 baz puan indirim yapabileceği” şeklinde yorumlarla karşılık buldu.

Küresel piyasalarda dolara olan talebin azalışıyla birlikte dolar endeksi üst üste düşüşünü 7. işlem gününe taşırken, bugün son bir ayın en düşük seviyesi olan 97,8 seviyesini gördü.

Euro/dolar paritesi, geçen hafta boyunca etkili olan tepki yükselişini sürdürerek haftalık bazda yüzde 1,8 yükselişle 1,1050’ye çıkmıştı.

Uzmanlar, yurt içinde ve yurt dışında imalat sanayi PMI verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL’de 6,15-6,25 bandının takip edileceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim