Bu yılki üniversite sınavı tarihine kadar kalan süre içerisinde 12. sınıf öğrencilerine yönelik 4 kez yapılması planlanan MEB mini deneme sınavı (online) bu akşam ikinci kez gerçekleşiyor. YKS çevrimiçi deneme sınavı sayesinde öğrenciler, hem şu ana kadarki bilgi ve çalışma durumlarını test etme, hem de üniversite sınavı öncesi heyecanlarını bir nebze de olsa aşarak eksiklerini tespit edip telafi etmeye imkan buluyor. Online mini deneme sınavları, belirli tarih ve saatlerde ikişer oturum halinde gerçekleştiriliyor. Bu hafta ikincisi gerçekleştirilecek olan OGM Materyal deneme sınavlarına lise son sınıf öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. Bu akşam 2. kez düzenlenen online deneme hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için yazımızın içeriğini inceleyebilirsiniz. İşte, 2. MEB mini deneme kayıt 6 Haziran, OGM Materyal (YKS) deneme sınavı online kayıt işlemi ve sınav saatleri hakkında bilinmesi gereken detaylar!..

2. MEB mini deneme kayıt 6 Haziran, OGM Materyal (YKS) deneme sınavı (online) nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce planlanan ‘OGM Materyal‘ projesi kapsamında, 2020 YKS’ye girecek adaylara yönelik toplamda 4 kez uygulanacağı belirtilen MEB mini deneme (online) sınavının ilki bu akşam gerçekleştirilecek. Büyük bir heyecanla bu yılki üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler, online mini deneme sınavına yoğun ilgi gösteriyor.

2.’si 6 Haziran 2020 Cumartesi akşamı gerçekleşecek olan sınavın bu akşamki oturumu YKS-TYT kapsamındaki tüm dersleri kapsayacak.

Saat 19.00’da başlayacak ve 70 dakika sürecek olan birinci oturumda öğrencilere matematik ile Türk dili ve edebiyatından 15’er, biyoloji, tarih, coğrafya, fizik, kimya, ve felsefe derslerinden de 5’er olmak üzere toplam 60 soru yöneltilecek.

İkinci oturumYKS deneme sınavı (online) uygulaması ise, İngilizce’den olacak. Saat 21.00’de başlayacak ve 30 dakika sürecek olan ikinci oturumda öğrencilere 20 soru yöneltilecek.

YKS MEB Mini Deneme Sınavı (online) Tarih ve Saat Bilgileri

1.MEB Mini deneme sınavı; 30 Mayıs 2020 (1. oturum saat 19.00, 70 dakika. 2. oturum saat 21.00, 30 dakika.)

2.MEB Mini deneme sınavı; 6 Haziran 2020 (1. oturum saat 19.00, 70 dakika. 2. oturum saat 21.00, 30 dakika.)

3.MEB Mini deneme sınavı; 13 Haziran 2020 (1. oturum saat 19.00, 70 dakika. 2. oturum saat 21.00, 30 dakika.)

4.MEB Mini deneme sınavı; 20 Haziran 2020 (1. oturum saat 19.00, 70 dakika. 2. oturum saat 21.00, 30 dakika.)

MEB YKS Deneme Sınavına Katılmak İçin Kayıt İşlemi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Mini YKS deneme sınavlarına katılmak isteyen 12. sınıf öğrencilerinin, her bir 2 oturum için kayıt yaptırmaları gerekiyor. Öğrenciler kayıt işlemlerini,  ‘http://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx‘ internet sayfası üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Ön kayıt işlemi, sınav saatinden 15 dakika öncesine kadar yapılabilecek. Kayıt işlemlerini gerçekleştiren öğrenciler, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sisteme giriş yaparak bekleme odasında hazır bulunabilecek.

Sınav başladıktan sonra başvuru yapanların işlemleri ise geçersiz sayılacak.

YKS Deneme Sınav Sonuçları Ne Zaman Yayınlanacak?

Öğrenciler, katıldıkları sınavda soruların doğru cevaplarını ve çözümlerini aynı gün saat 21.30’da sınavların tamamlanmasının hemen ardından Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün resmi “Youtube” kanalından öğrenebiliyor.

Ayrıca katılımcılar, mini deneme sınav sonuçlarını sınav süresi bittikten sonra sistem üzerinden vatandaşlık numaraları ile giriş yaparak öğrenebiliyor. 2. mini deneme sınav sorularının PDF’leri ise, çözümleriyle birlikte ‘ogmmateryal.eba.gov.tr‘ ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğününhttps://ogm.meb.gov.tr/’ adresinden 7 Haziran 2020 Pazar günü saat 13.00’ten itibaren yayınlanması bekleniyor.

MEB mini deneme sınavında öğrencilere yöneltilen sorular, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde (OGM) görevli eğitimciler tarafından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının yayımladığı sınav konularına uygun olarak hazırlanmıştır.

Online YKS deneme sınavlarının ardından, katılan her öğrenciye karne verilecek olup, karnede öğrencinin yer aldığı Türkiye, il ve ilçe sıralaması da yer alacaktır.

Editör: TE Bilisim