Çoban Kavurma tarifi, yapımı son derece kolay çok özel tariflerimizden biri. Bugün de hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu enfes lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 19 Ağustos 2020 Çarşamba günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek önerisi; Çoban Kavurma Tarifi! Malzeme listesi ve Çoban Kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Çoban Kavurma Tarifi malzemeleri

Çoban Kavurma Tarifi için gerekli olan malzemeler;

750 gr. kuzu kuşbaşı doğranmış et

15 – 20 adet arpacık soğan

8-10 diş sarımsak

7-8 adet sivri biber

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tuz

Karabiber

Toz kırmızı biber

3 adet domates

1 su bardağı et suyu

Kuru kekik

Çoban Kavurma Tarifi, nasıl yapılır?

Çoban Kavurma tarifini hazırlarken ilk önce Ayçiçek yağı ve tereyağını tavaya alın ve kızdırın. Etleri içerisine alın ve orta ateşte 15 dakika kadar kavurun. Arpacık soğan ve sarımsakları da ekleyip 5 dakika soteleyin. İri doğranmış biberleri ekleyin, 5 dakika daha soteleyin. Küp doğradığınız domatesleri ekleyin, bir tur çevirin. Et suyunu ve kuru kekik dışındaki baharatları da ekleyip, altını kısarak kapağını kapatıp 45 dakika kadar pişirin.

Ocaktan almadan kuru kekik serpin. Bir tur daha karıştırın ve biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim