Kanal D ekranlarında hafta için her gün izleyiciyle buluşan Gelinim Mutfakta programında heyecan sürüyor. Günün birincisinin kim olduğunu merakla bekleyen takipçiler 20 Şubat 2020 Perşembe Gelinim Mutfakta kim birinci sorusunun cevabını araştırıyor. Gelinlerin kayınvalidelerden en yüksek puanları alabilmek için kolları sıvayıp hünerlerini konuşturduğu iddialı program Gelinim Mutfakta, izleyiciden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ayrıca programın dünkü menüsünde ‘nardan aşı’ adlı yemek vardı. Gelinler en lezzetli Nardan aşını hazırlamak için yarıştı. Yemeğin nasıl yapıldığına içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Bugün en yüksek puanı alarak birinci olan gelin çeyrek altının sahibi oldu. Gelinim Mutfakta 20 Şubat Perşembe kim birinci? İşte 20 Şubat 2020 Gelinim Mutfakta günün birincisi ve dünün yemeği ‘Nardan aşı’… Detaylar haberimizin içeriğinde olacak.

Gelinim Mutfakta 20 Şubat Perşembe kim birinci belli oldu! İşte 20 Şubat 2020 Gelinim Mutfakta günün birincisi

20 Şubat 2020 Çarşamba tarihli Gelinim Mutfakta programında kaynanalar yemek tadım işlemlerinin ardından puanlamalarını yaptılar. Verilen puanların toplanmasınıyla en fazla puanı elde eden isim de ortaya çıktı.

Günün en düşük puanını elde eden yarışmacı 8 puanla Özlem olarak açıklandı.

Günün en yüksek puanını alan ve çeyrek altının sahibi kura sonucu Elif Gelin oluyor.

Gelinim Mutfakta dünün yemeği ‘Nardan aşı’

Dün (19 Şubat 2020 Çarşamba) tarihli Gelinim Mutfakta programında Nardan aşı yemeği vardı. Programı kaçıran okurlarımız için işte nardan aşı tarifi, malzemeleri ve yapılışı;

Nardan Aşı için gerekli malzemeler;

350 gram dana kıyma 1 adet orta boy soğan 1 su bardağı ince çekilmiş bulgur 1 çorba kaşığı kuru reyhan 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber 1 çay bardağı haşlanmış nohut Suyu için; 2,5 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet soğan 7 su bardağı kaynar su Yarım çay bardağı nar ekşisi 1 çorba kaşığı karabiber 3 çay kaşığı Tuz

Gelinim Mutfakta Nardan aşının hazırlanışı;

Nardan aşı köftesi için 1 adet soğan rendeleyin. 350 gr kıyma, 1 bardak ince bulgur, tuz ve 1’er çorba kaşığı kuru reyhan, pul kırmızı biber, ekleyerek iyice yoğurun. Sonra köfte harcından fındıktan büyük, cevizden küçük büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.

Daha sonra 1 adet daha soğanı iri rendeleyin. Tencereye ekleyip 2,5 çorba kaşığı tereyağını koyup eriyince, soğanı katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavurun.

Karıştırmaya devam ederek 1 çorba kaşığı domates salçasını katıp, 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine 7 bardak suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın.

Karıştırarak nar ekşisi ve köfteleri ve nohutu da de ilave edip, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin.

Yemeğinizi dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz…

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim