Beşevler mevkiinde bir gıda işletmesi, aç olup parası olmayan vatandaşlar için ilginç bir uygulamaya imza attı. Kapısına aç olan ve parası olmayan vatandaşların rahatlıkla girip yemek yiyebileceğini belirten bir yazı asan işletme, ekonomik anlamda durumu olmayan ihtiyaç sahibi insanların bu uygulamadan faydalanabileceğini bir ortam olarak dikkati çekiyor.

İsminin geçmesini istemeyen işletme sahibi, öğrencilik yıllarını Kayseri’de geçirdiğini belirterek, öğrencilik yıllarından tanıdığı Kayserili Mehmet Usta’nın işletmesinin kapısına böyle bir yazı astığını söyledi. Bu uygulamadan çok etkilendiğini belirten işletme sahibi, yıllar sonra kendi işyerinde bunu gerçekleştirmekten dolayı memnun olduğunu dile getirdi.

İşletme Sahibi, yiyecekleri yemek karşılığında, “Dua etmeleri yeterlidir. Bana göre bu devirde parası olmayıp aç kalan insanın olmaması gerekir. Varsa da birçok yardımsever tarafından gereği yapılır. Aç olup parası olmayan her insan hiç çekinmeden içeri girsin. Yemeğini yesin” dedi.

ÖĞRENCİLER DE YARARLANIYOR

İşletmesinde bu uygulamadan yararlanmaya en çok öğrencilerin geldiğini anlatan işletme sahibi, yaz döneminde öğrencilerin şehri terk ettiğini belirterek, öğrencilerin iş yerinin bu samimiyetine güvendiğini kaydetti.

İşletme sahibi, “Fakir fukara insan için bu uygulamayı yaptık. Reklam peşinde değiliz. İnsanlar gelsinler yemeklerini yesinler. Bu yazıyı mı kaldıralım? Reklamı herkes yapıyor. Eğer bizim reklam yaptığımızı düşünen varsa Allah rızası için onlar da bu uygulamayı yapsınlar” diye konuştu.

BİR YEMEK PARASI BIRAKIYORLAR

Hasta, meczup ve engelli vatandaşların da uygulamalardan yararlandığını altını çizen işletme sahibi, maddi olarak iyi olan ancak o gün itibariyle parası olmayan insanlara da kapı açtıklarını sözlerine ekledi. Ayrıca işletme sahibi, yemek yemeye gelen vatandaşların ‘askıda modeli’ denen uygulamayla bir yemek parası fazla ödeyerek ihtiyaç sahiplerine yemek ısmarlayabilecekleri bir sistemi de diğer iki işletmesinde hayata geçirdiklerini belirtti.

İşletme sahibi, “Yemeğini alanlar ‘bir yemek de benden’ diyerek asıya bir yemek bırakıyor. Gelen ihtiyaç sahibi de askıdan bir yemek istiyorum diye bildiriyor. Böylece bütün taraflar memnun kalıyor” ifadelerini kullandı.

“HİÇ ÇEKİNMEDEN GELİN”

İşletme, kapısına astığı yazıda, “Açsanız ve paranız yoksa çekinmeden söyleyin. Yolunuz düşer, öder ya da bir dua ile insanlık ölmemiş dersiniz. Öğrenciler özellikle siz hiç çekinmeyin bir gün okulunuz bittiğinde siz de bir yemeği başka bir öğrenciye ikram edin” ifadeleri yer alıyor.

Editör: TE Bilisim