2020 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye başlayan öğrenciler KYK yurt başvuruları ne zaman sorusuna yanıt arıyor. Her yıl Ağustos ayında açıklanıp başlayan başvuru sürecinde bu yıl koronavirüs salgınına bağlı nedenlerle gecikme yaşandı. Konuya dair gelişmeler ve son dakika bilgilendirmeleri ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyuruluyor. Peki KYK yurt başvuruları ne zaman? 2020 KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Detaylı bilgi için haber metnini inceleyiniz.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nce her yıl ağustos ayı itibarıyla alınan yurt başvurularının, bu yıl yaşanan olağanüstü süreç sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği ve kamuoyuyla paylaşılacağına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

‘Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin her tür bilgiye Gençlik ve Spor Bakanlığı (gsb.gov.tr) ve Genel Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden (kygm.gsb.gov.tr) ulaşabilecektir.

Gelişmeler Bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından da (@gencliksporbak) takip edilebilir.’

KYK yurt başvuruları geçen sene 19 Ağustos’ta başlayıp 26 Ağustos’ta son bulmuştu.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları 2020 YKS yerleştirmelerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur.

KYK yurt başvuruları E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları icap etmektedir.

Editör: TE Bilisim