İtalya ligi Serie A’da Juventus’un Crotone ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçın en çok konuşulan ismi milli futbolcumuz Merih Demiral oldu.

Milli takımdaki formunu devam ettirdi

A Milli Futbol Takımı ile Uluslar Ligi’nde çok başarılı bir performans gösteren Merih, formunu Juventus’ta da sürdürdü ve etkileyici istatistiklere imza attı. Milli futbolcu, 3 kez rakipten top çalarken bu alanda takımının en iyi 3 ismi arasında yer aldı. Merih, ayrıca 90 dakika boyunca 6 kez ikili mücadele kazandı, 5 kez de top uzaklaştırdı.

Havadan yerden rakibe nefes aldırmadı

Crotone karşısında 4 kez kademeye giren Merih Demiral, yüzde 90 hava topu mücadelesi kazandı ve yüzde 95 pas isabetiyle de sahanın en iyilerinden oldu.

Mücadelenin 12. dakikasında Simmy ile öne geçen ev sahibi ekip, 21. dakikada Morata’nın golüne engel olamadı. Kalan dakikalardan gol sesi çıkmadı ve Crotone ile Juventus 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Juventus’un puanı 5 oldu. Crotone ise ilk puanına kavuştu.

Müthiş uçuş objektiflere yansıdı

Öte yandan Merih’in bir pozisyonda kafa topuna yükselirken oldukça yükseğe sıçraması geceye damga vuran anlardan birisi oldu.

Akıllara Ronaldo’yu getirdi

Genç futbolcunun böyle zıplayışı akıllara Cristiano Ronaldo’yu getirdi. Ronaldo, geçen sene Sampdoria maçında 2 metre 56 santim boyunca zıplamış ve kafa vuruşu ile topu ağlara göndermişti.

Editör: TE Bilisim