Bir süredir siyasi krizle mücadele eden Mali’de, başkent Bamako yakınlarındaki bir garnizondan silah sesleri duyulduğu ve bazı bakanlarla yüksek rütbeli askerlerin alıkonulduğu iddia edildi.

SABAH SAATLERİNDEN BU YANA HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Yerel basında görgü tanıklarına dayandırılan haberlere göre, Bamako’ya 15 kilometre mesafedeki Kati garnizonunda sabah saatlerinden bu yana hareketlilik yaşanıyor. Garnizondan bir süredir silah sesleri duyulduğu ve bazı yüksek rütbeli askerlerin alıkonulduğu öne sürüldü. Bunun yanında bazı bakanların da yine bir kısım askerler tarafından alıkonulduğuna dair iddialar bulunuyor.

TOPLUMSAL EYLEMLER HIZ KAZANMIŞTI

Ülkede mayıs ayından bu yana muhalif gruplar, Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita karşıtı eylemler düzenliyordu. Muhalif gruplar, eylemlerini sıkılaştıracağını açıklamış, Keita istifa etmeden geri adım atmayacaklarını duyurmuştu.

5 BİN ASKERLERİ VAR

Öte yandan Mali’deki bu darbe girişiminin arkasında Fransa’nın olduğu iddiaları ağırlık kazanmış durumda. Bu ülkede 5 bin askeri bulunan ancak siyasal açıdan her geçen gün nüfuzunu kaybeden Emmanuel Macron yönetiminin muhalif güçlerin hareketleri bastırmak için darbe teşebbüsünü desteklediği öne sürülüyor.

Editör: TE Bilisim