Gürcistan’ın eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Rusya ilk başta Ukrayna’yı ardından Moldova, Belarusya ve Ermenistan’ı ilhak edecek ve 2024 senesine kadar Sovyetler birliğini tekrar oluşturmaya çalışacak diye bildirdi. Putin’in önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bu planı hayata geçirmek için elinden geleceği her şeyi yapacağını da sözlerine ekleyen Sakaşvili, Güney Kafkasya konusuna da değinerek sözlerini söyle bitirdi: ’’Gürcistan üzerinde büyük bir baskı var. Gürcistan hükümeti Moskova ile görüşmeler yapıyor yakın zamanda Tiflis NATO ve Avrupa birliğine katılma sürecini durduracak’’

Rusya Cumhurbaşkanlığının basın sözcüsü Dimitre Peskov ise Sakaşvilinin iddialarını yalanlayarak Moskova’nın Sovyetler Birliğini aniden oluşturmak gibi bir niyetinin ve politikasının olmadığını açıkladı.

Editörden dipnot: Gürcistan ile NATO’nun son zamanlarda temasları giderek artmış durumda, bölge uzmanları yakın zamanda Gürcistan’ın NATO ittifakını katılabileceğini açıkladılar. Hatta 18-29 Mart tarihlerinde başkent Tiflis yakınlarındaki Krtsanisi Askeri Üssü’nde bulunan NATO-Gürcistan Eğitim Merkezinde NATO-Gürcistan ortak eğitim tatbikatı düzenlenmişti. Ayrıca Gürcistan Vatandaşlarının Avrupa’ya Vizesiz dolaşım hak bulunuyor.

Editör: TE Bilisim