Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının 23, 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerini kapsayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar 1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının ilan edilip edilmeyeceğini araştırıyor. Konuyla ilgili araştırma yapan birçok kişi,  1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı var mı? 1-3 Mayıs’ta da sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorularına yanıt arıyor. Merak edilen detaylar haberimizde…

Corona virüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı önemli bir yere sahip. Havaların ısınmasıyla birlikte sosyal izolasyona dikkat etmeden sokağa çıkan ve corona virüsün yayılmasına neden olan kişilerin önlenmesine yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması 2 23, 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerini kapsayacak. 1 Mayıs da resmi tatil olduğu için sokağa çıkma yasağının olması bekleniyor. Konuyla ilgili yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi ama büyük ihtimalle 1 Mayıs Cuma’ya denk geldiği için hafta sonu ile birleştirilip 1-2-3 Mayıs’ta da sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Bu konuda bir açıklamada yapıldığında sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Hastanelerimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmıyor.

Hiçbir konuda eksiğimiz ve riskimiz bulunmuyor.

İdlib’deki ateşkes iklimini bozmak için provokatif eylemler düzenleyen karanlık örgütlere de müsamaha göstermeyeceğiz.

Türkiye gücünü uluslararası hukuktan ve kendi çıkarlarını koruma iradesinden alan kararlı duruşuyla Akdeniz’deki oyunları bozmayı sürdürecek.

Savunma sanayisinde gerçekleştirdiğimiz büyük atılımı tıbbi cihaz ve ilaç başta olmak üzere kritik tüm alanlarda sürdüreceğiz.

Hastane yatak ve yoğun bakım konusundaki mevcut kapasitemizi güçlendiriyoruz.

Yeşilköy ve Sancaktepe’deki her biri 1005’er yataklı iki kalıcı hastanemizin inşaatı şu anda hızla sürüyor.

Milletimizin çok büyük bir bölümünün açıklanan tedbirlere uyması sayesinde salgının felaket düzeyine ulaşmasının önüne geçtik.

Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasını tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz.

23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz.

Amacımız önlemleri en titiz şekilde uygulayarak salgının seyrini ülkemizin Ramazan Bayramı sonrası normale dönüşüne imkan sağlayacak seviyeye indirmiş olmaktır.

yılda 1 milyon yazılımcı yetiştirmeyi hedefleyen bir program başlatıyoruz.

Çeşitli illerimizdeki 14 milyon metrekare hazine arazisini ilave olarak çiftçilerimizin kullanımına sunuyoruz.

269 bin firmamız 3 milyonu aşkın çalışanı için kısa çalışma ödeneğine başvurdu.

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında toplanan para tutarı da 1 milyar 800 milyon liraya yaklaştı.

Editör: TE Bilisim