2020 Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nın hangi tarihlerde olacağı özellikle bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyene vatandaşlar açısından önemli. Peki, Ramazan ve kurban bayramı 2020 yılı içerisinde hangi tarihlerde denk geliyor? Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 bayram tarihlerini duyurdu. İşte konuyla ilgili detaylar…

2020 Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı ne zaman olacak sorusu yeni yıla az bir süre kala vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2020 Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nın hangi tarihlerde olacağı özellikle şehir dışına giderek ziyaret yapmak isteyen vatandaşlar açısından önem arz ediyor. Peki, Müslümanlar için çok değerli mübarek zaman dilimleri olan Ramazan ve kurban bayramı 2020 yılı içerisinde hangi tarihlerde olacak? Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 bayram tarihlerini duyurdu. İşte 2020 Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı tarihleri…

Üç aylar ne zaman başlayacak?

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi’ni de içinde barındıran üç aylar 2020 yılında 25 Şubat’ta başlayacak. Bu tarih itibariyle recep ayı idrak edilecek. Bu ay içindeki Regaip Kandili’nin tarihi de 27 Şubat olacak.

21 Mart’ta ise Miraç Kandili Müslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerle ihya edilecek. Şaban ayı ise 25 Mart’ta başlayacak ve 7 Nisan’da Berat Kandili ihya edilecek.

On bir ayın sultanı Ramazan 24 Nisan’da başlayacak ve bu ay içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak ifade edilen Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020’de idrak edilecek.

2020 Ramazan Bayramı hangi tarihte?

Ramazan Bayramı’nın arefesi 23 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Ramazan Bayramı’nın 1. günü 24 Mayıs Pazar günü başlayacak. Üç gün sürecek bayram 26 Mayıs Salı günü sona erecek.

2020 Kurban Bayramı hangi tarihte?

Diyanet’in yayımladığı dini günler takvimine göre, 2020 yılı Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı’nın 1. günü 31 Temmuz Cuma günü başlayacak. 4 gün sürecek Kurban Bayramı 3 Ağustos Perşembe günü sona erecek.

Editör: TE Bilisim