Citadines markasını Türkiye’ye getirecek olan bu anlaşmayla Ascott, Nivo İstanbul projesinin 150 dairesini “Citadines Nivo İstanbul” adı altında işletecek.

Uluslar arası rezidans yönetim markası The Ascott Limited, Amerika, Asya – Pasifik, Avrupa ve Orta Doğu’da 30’dan fazla ülkede 130 şehirde Ascott, Citadines, Somerset, Quest ve The Crest Collection gibi markalarıyla 73 binden fazla rezidans dairesini yönetiyor.

Gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getiren Cathay Group ve Neba A.Ş. ile Singapur merkezli Ascott, Nivo İstanbul Projesi’nde servis rezidans hizmeti verilmesini kapsayan anlaşmayı imzaladı. ‘Citadines Nivo İstanbul’ için düzenlenen imza törenine Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Neba A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdulaziz İbrahim Alomary, Ascott CEO’su Kevin Goh, Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Hindistan Genel Müdür Yardımcısı Thomas Wee, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölgesi Genel Müdürü Vincent Miccolis, İş Geliştirme Direktörü Hafid Mirabti katıldı.

Neba A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdulaziz İbrahim Alomary, “Bu anlaşmayı projemizin bölgedeki rakiplerinden ayrıştığının bir kanıtı olarak görüyoruz” dedi.

Anlaşmayı değerlendiren Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz ise şu bilgileri verdi:

“Kendi alanında dünya lideri olan Ascott’la çalışacağımız için mutluyuz. Böyle uluslararası bir markanın birçok fırsat arasında bizim projemizi tercih etmiş olması, projemiz ve sunduğu imkanlar için uluslararası bir onay niteliğinde. Ayrıca projemizin bölgesindeki rekabetten ayrıştığının net ispatı olarak görüyoruz.

Basın Ekpres bölgesinde en geniş alanda kurulu mimari ve yaşamsal anlamda en seçkin planlamaya sahip olan Nivo Istanbul şimdi uluslararası bir marka ile dünya liginde yerini alacak. Sadece bölgedekilerin ihtiyaçlarını değil Ascott ile birlikte Basın Ekspres aksının en önemli yaşam merkezlerinden biri haline gelecek.

İngilizcesi ‘Serviced Residence’ olan bu kavram Türkiye için yeni. Cathay Group olarak pek çok farklı uygulamada öncü olduk. İnanıyorum ki bu uygulamamızla da sektöre örnek olacağız. ‘Citadines Nivo İstanbul’ otel konforunda ev sıcaklığı sunacak.”

150 milyon dolar yatırım geldi

Yılmaz ayrıca, “Gayrimenkul geliştiriciliğine klasik yaklaşımla bakmıyoruz. Yatırımdan başlayarak satış-pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar özgün yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Nivo projelerimize arsadan itibaren ortak ettiğimiz yabancı yatırımcıların bugüne kadar Türkiye’ye 150 milyon dolar getirmesini sağladık” dedi.

Evden uzakta ev hissi

Thomas Wee ise anlaşmayla ilgili, “Citadines Nivo İstanbul’un bu konseptin en güzel örneklerinden biri olacağına inanıyorum. Güvenlik, sunulan kişisel hizmetler, uzun dönem konaklama servisi ve misafir programlarıyla Servis Rezidans hizmetinde, konuklara evden uzakta ev hissi yaşatılacak. Huzur ve güvenilir bir alanda ev sıcaklığında otel konforu sunulacak. Dünyaca ünlü Ascott yaşam tarzını Citadines markamız aracılığıyla İstanbul’a getirmekten mutluluk duyuyoruz” diye ekledi.

Editör: TE Bilisim