İtalya’nın önde gelen yüksek teknoloji, havacılık ve savunma şirketi Leonardo ile iş birliği yaptıkları sırada hassas bilgileri çalmakla suçlanan 2 kişi gözaltına alındı.

ŞİRKETİN BİLGİLERİNİ ÇALDIĞI İDDİA EDİLEN 2 KİŞİ GÖZALTINDA

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, Napoli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Leonardo şirketi için çalıştıkları belirtilen 2 kişi, şirket bilgisayarlarına harici bellek vasıtasıyla siber virüslerin geçmesini sağlayarak, hassas bilgileri çalmak suçlamasından gözaltına alındı.

94 BİLGİSAYA VİRÜS BULAŞTIRILDI

Haberlerde, söz konusu suçun, Mayıs 2015 ile Ocak 2017 arasında işlendiği ve 10 gigabayt boyutunda bilgi ve veri çalındığı ifade edildi.

Harici bellekten bulaştırılan siber virüsün, Leonardo bünyesindeki 94 bilgisayara bulaştığı belirtilen haberde, bunların 33’ünün Pomigliano D’Arco’daki fabrikada olduğu aktarıldı.

SIZDIRILAN BİLGİLER ARASINDA ÖNEMLİ BİLGİLER VAR

Haberde, dışarı sızdırılan bilgilerin; askeri uçak, elektronik sistemler ile yönetim görevinde olan kişilere ilişkin olduğu belirtildi.

YAKALANANLARIN ŞİRKET ÇALIŞANI OLMADIĞI ÖĞRENİLDİ

Leonardo şirketinden akşam saatlerinde konuya ilişkin yapılan açıklamada, gözaltına alınanların şirket çalışanı olmadıkları, birinin iş birliği yapılan bir kişi ve diğerinin de danışman olduğu kaydedildi.

Editör: TE Bilisim