Diriliş Postası muhabiri Yunus Kök

Barış Pınarı bölgesinde düzenlenen operasyonda enselenen PKK’lı terörist H.H., örgütün sivillerin yoğun olduğu bölgelerde para karşılığında bombalı saldırılar yaptırdığını itiraf etti. Milletimizin arasına 40 yıldır nifak tohumları eken terör örgütü PKK mensupları, güvenlik güçlerimizin düzenlendiği operasyonlarda teker teker paketleniyor.

Suriye’de enselenen H.H., terör örgütü PKK’nın sivillerin yoğun olduğu bölgelerde para karşılığında bombalı saldırılar yaptırdığını ve bunlardan birini de kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti.

300 DOLAR İÇİN BOMBA PATLATMIŞ!

Güvenlik güçlerimiz, Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde PKK ile bağlantılı olan kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, terör örgütü üyeliği tespit edilerek gözaltına alınan H.H. (18) güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde, örgütün sivillerin yoğun olduğu noktalarda para karşılığı bombalı saldırılar düzenlettiğini söyledi. Kendisinin de 300 dolar karşılığında sivillerin bulunduğu bir alanda bombalı motosikleti havaya uçurduğunu itiraf eden H.H., Tel Abyad’ta 13

kişinin hayata veda ettiği hain saldırı hakkında da bilgi verdi.

Söz konusu terör saldırısının Rakka’ya giden PKK’lı teröristler tarafından yaptırıldığını aktaran H.H. “C.E.M. adlı kişi beni alarak patlamanın olacağı yere götürdü ve ‘bekle birazdan neler olacak’ dedi. Aradan çok geçmeden bombalı araç patladı.” ifadelerini kullandı. Barış Pınarı Harekatı’nın örgüte ağır darbe vurduğunu söyleyen H.H, örgüt mensuplarının çoğunun bırakıp kaçtığını söyledi.

“TÜM İNLERİ BAŞLARINA YIKILACAK”

Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde 17 Haziran’da başlayan ve başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında 2 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Pençe-Kaplan Operasyonu neticesinde, Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist icra edilen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün tüm inleri başlarına yıkılacak.” ifadeleri kullanıldı.

KARADENİZ’E SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Hain saldırılarını yurtiçinde tüm bölgelere yayarak infial oluşturmaya çalışan terör örgütü PKK’nın Karadeniz’e sızma girişimi güvenlik güçlerinin dikkatiyle engellendi. Sızma girişimiyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada , İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erzurum’un Şenkaya ilçesi kırsalında 3 örgüt mensubunun tespit edilmesi üzerine, İl Jandarma Komutanlığınca önceki gün operasyon başlatıldığı, çıkan çatışmada gri listedeki bir teröristin etkisiz hale getirildiği ve 2 teröristinde teslim olduğu bildirildi.

Açıklamada, “3 kişilik terörist grubun Karadeniz Bölgesi’ne sızma girişiminde olduğu, operasyonla bunun engellendiği tespit edildi.” ifadelerine yer verildi.

1 TERÖRİST DAHA TESLİM OLDU

Şırnak polisinin ikna çalışması sonucu PKK’lı kadın terörist Suriye sınırında güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak’a getirilen M.B, eniştesi ve iki ablasıyla buluşturuldu. Son günlerde örgütten kaçıp teslim olanların ailelerine kavuşmasından etkilendiğini aktaran M.B, “Örgüte katıldığım için çok pişmanlık duydum. Aileme kavuştuğum için mutluyum.” dedi.

Editör: TE Bilisim