Çerkes mutfağının sevilen lezzetlerinden Haluja tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Haluja (Çerkes mantısı) tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 28 Ekim 2020 Çarşamba günü için kolay yemek tarifi önerisi; Haluja tarifi! Malzeme listesi ve Çerkes mantısı – Haluj – Hıngal olarak da bilinen Haluja nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Haluja Tarifi 

Haluja (Çerkes mantısı – Haluj – Hıngal) tarifi malzemelerini ve yapılışını sizler için derledik. İşte Haluja tarifi hakkında bilinmesi gerekenler!..

Haluja tarifi için gerekli olan malzemeler;

1 kilogram patates 1 kilogram kuru soğan 2 kilogram un 1 su bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Toz biber Pul biber

Üzeri için;

1 kase yoğurt

5 diş sarımsak Tereyağı ve pulbiber

Haluja nasıl yapılır?

Haluja yapmaya başlarken öncelikle patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin.

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağda kavurun. Soğanı ocaktan alıp içine patates püresini ilave edin. Tuz, reyhan ve diğer baharatlarla harmanlayıp ılınması için kenara alın.

Hamuru için un, tuz ve suyu derin bir kasede karıştırıp çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin. Hamuru dört bezeye ayırıp 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra unladığınız tezgahta oklava yardımıyla açın. Hamurları bir bardak ya da kalıpla yuvarlak kesin. Ortasına daha önce hazırladığınız patatesli harçtan koyduğunuz hamurların uç kısmını mümkünse saç örgüsü gibi katlayın.

Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra büyük bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda haşlayın.

Diğer yanda sarımsağı dövüp 1 kase yoğurda katın.

Küçük bir tavada içerisine kırmızı toz biber eklediğiniz tereyağını tabaklara aldığınız halujaların üzerine gezdirip sarımsaklı yoğurdu da ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim