Koronavirüs salgınının Türkiye’de etkisini hissettirmeye başlamasının ardından tüm mesaisini yakın kurmaylarıyla birlikte İstanbul Tarabya’daki Huber Köşkü’nde sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu süreçte haftalık olarak topladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne bugün videokonferans yöntemiyle yedinci kez başkanlık ediyor.

Tarabya’daki Huber Köşkü’nde gerçekleştirilen kabine toplantısı saat 15.15’te başladı. Toplantı, yedinci kez video konferans yöntemiyle yapılıyor. Toplantının ana gündem maddesini yine koronavirüsle ilgili gelişmelerin oluşturacağı kabinede atılacak olası adımlar büyük merak konusu olmuş durumda.

BAKAN SOYLU BRİFİNG VERECEK

Erdoğan’ın alınacak haftalık kararları “Millete Sesleniş” konuşmasıyla duyuracağı toplantıda, salı gününe denk gelen “19 Mayıs” resmi tatiline içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanması ve son toplantıda seyahat yasağının kaldırıldığı 7 kente yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Diğer iller için de kademeli ve kontrollü esnetme formüllerinin gündeme gelmesi öngörülen kabine toplantısında, 7 ilde son bir haftada yaşanan durumun yanı sıra kurallara uygun hareket edilip edilmediğine iliştkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu brifing verecek.

İstanbul Havalimanı’nın dev metro tüneli açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Siyaset

Habere Git

KISITLAMALAR GEVŞETİLECEK Mİ?

65 yaş ve üzerindeki yaşlılar için dün 4 saatliğine kaldırılan sokağa çıkma yasağının sonuçlarının da ele alınacağı toplantıda illerden gelen analizler değerlendirilecek. Toplantıda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için getirilen sokağa çıkma yasaklarının esnetilmesine dönük Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda atılacak adımların da karara bağlanması planlanıyor.

TURİZMİN DURUMU DA ELE ALINACAK

Toplantıda bugün açılmaya başlanan AVM’ler, berberler ve kuaförlerden sıcağı sıcağına gelen anlık bilgiler de değerlendirilecek. Dünyadaki tablonun da ele alınacağı toplantıda başta turizm, gıda, tarım, ticaret olmak üzere ekonomide yaşanan gelişmeler de değerlendirilecek. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Antalya, Muğla, Aydın gibi turizm sezonunun başlayacağı şehirlerde bazı işletmelerin açılmasına dönük çalışmalarla ilgili kısa vadede uygulanacak planı da sunması bekleniyor.

Normalleşme döneminde haftalık ve aylık olarak hayata geçirilecek planlarla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bilgi vereceği kabinede önümüzdeki dönemde yoğunluk olmaması ve ikinci dalganın önlenmesine” dönük çalışmalar ele alınacak.

Editör: TE Bilisim