Bursa’nın İnegöl ilçesindeki mobilya sanayi bölgesinde yangın çıktı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından söndürülen yangında bir fabrika ile 2 iş yeri tamamen kullanılamaz hale geldi, 4 iş yeri hasar gördü.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yenice Mahallesi Osmanbey Caddesi’ndeki, lokanta, ev, mobilya yedek parça, koltuk, boyahane ve üretim imalathanelerinin bulunduğu mobilya sanayisindeki bir üretim fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen İnegöl İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 4 araçla yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında yanan binanın duvarı devrildi. Vatandaşlar ve itfaiye erleri kaçarak son anda kurtuldu.

Araçlardaki suyun bitmesi nedeniyle yangın, fabrikanın yanındaki diğer üretim tesislerine sıçradı.

Giderek büyüyen yangına müdahale için Kütahya ve Bilecik ile çevre ilçelerden takviye ekip istendi. Yanan iş yerlerine yakın olan evlerdeki vatandaşlar tahliye edildi.

Yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yardımıyla yaklaşık 3 saat sonra söndürüldü. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için araştırma yapılıyor.

Yangında, 3 bin metrekarelik alana sahip, içinde üretim bölümü ile mağaza bulunan bir fabrika ile 2 iş yeri tamamen kullanılmaz hale geldi, 4 iş yerinde de hasar oluştu.

Editör: TE Bilisim