Sabiha Gökçen Havalimanı’nda dün meydana gelen uçak kazası ile ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, iki pilot hakkında birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmalarına neden oldukları gerekçesiyle taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan soruşturma başlattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıkan uçağın 2 pilotu hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Pilotların, tedavilerinin ardından “şüpheli” sıfatıyla ifadeleri alınacak.

Öte yandan savcılık, alkol ya da narkotik madde bulunup bulunmadığının tespiti için her iki pilottan kan örneği alınması talimatı verdi.

Kazanın yaşandığı pisti gören güvenlik kamera görüntülerinin de incelendiği bildirildi.

KULE VE MEYDAN ÇALIŞANLARININ İFADELERİ ALINIYOR

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 2 kule görevlisi ile 2 meydan çalışanının emniyette tanık sıfatıyla ifadelerine başvuruluyor.

Tanıkların, Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Yenişehir Polis Merkezi Amirliğinde tanık sıfatıyla ifadeleri alınıyor.

Savcılık, kazada pilotaj hatasının bulunup bulunmadığı, pistin iniş için uygun olup olmadığı, uçakta bir arıza bulunup bulunmadığı ve uçağın inişi sırasında hava durumunun nasıl olduğunun emniyet görevlilerince araştırılması talimatı verdi.

2 UÇAĞIN PİLOTU TANIK OLARAK DİNLENECEK

Kaza öncesinde pisti pas geçen 2 uçağın pilotunun da tanık sıfatıyla bilgisine başvurulacağı öğrenildi.

Bu arada pistten çıkan uçakta hafif yaralanan kaptan pilot M.A’nın Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisinin sürdüğü,  diğer pilot F.P.’nin ise durumunun ağır olduğu ve Şişli’deki Amerikan Hastanesinde tedavi altında olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilisim