Türkiye’nin merakla beklediği enerji müjdesini ağustos ayında açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yeni bir müjde daha verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumartesi günü yeni rezevr miktarını açıklayacağız!

Siyaset

Habere Git

Fatih, sondaj faaliyetini tamamladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini ziyaret ediyor. Ziyareti sırasında Erdoğan, Sakarya gaz sahasındaki sondaj faaliyetinin tamamlanma talimatını verdi. Talimatı sırasında yaptığı açıklamada çalışanlara teşekkür ederek “Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Öte yanda Karadeniz’de Tuna-1 lokasyonundaki çalışmalarını tamamlayan Fatih sondaj gemisi, yeni doğalgaz rezervi keşfederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün helikopterle gemiye çıkarak müjdeyi buradan bizzat kamuoyuna duyuracak.

Dün cuma namazının ardından yakın ekibi ile birlikte İstanbul’a geçen Erdoğan’ı Fatih gemisinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez karşıladı.

Dönmez, Fatih gemisinde incelemelerde bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem Karadeniz hem de Doğu Akdeniz’de süren çalışmalara ilişkin brifing verecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya gaz sahasındaki sondaj faaliyetinin tamamlanma talimatını verdi.

Cumhurbaşkanımızın açıklamasının, Fatih gemisinde incelemelerde bulunmasının ardından, 16.00’da gerçekleşmesi öngörülüyor.

Editör: TE Bilisim