Apple’nın yeni telefonlarına gelen son güncelle olan iOS 13, bünyesinde birçok yenilikler getirdi. Gelen bu güncellemeyi beğenen kullanıcılar olsa da memnun olmayan kullanıcılarda mevcut. Bu sorunların başında yer alan sorun telefonlara gelen hızlı şarj özelliği.

iOS 13 sürümü ardından gelen iOS 13.1 sürümündeki pil sorunları nedeniyle, iOS 13.1.1 ve iOS 13.1.2 kullanıcılara sunuldu. Böylece iki haftada dört güncelleme yayınlanırken, yukarıda belirttiğimiz gibi bu kez hızlı şarj sorunu boy gösterdi.

iOS 13.1 ŞARJ SORUNU İLE GÜNDEMDE

ChargerLab tafından yapılan testlerde iOS 13.1 sürümünün bazı kablosuz şarj cihazlarına 5W sınırlaması getirdiği görülüyor. Üstelik bu sınırlamadan hem Apple sertifikası hem de sertifikası olmayan kablosuz şarj pedleri etkileniyor.

Kablosuz şarj etme özelliği olan cihazları olan Belkin, Mophie ve Anker’in Qi iOS 13’ün bu limitinden etkilenmesi mümkün gözükmüyor. Yalnızca Apple’ın önerdiği sabit frekanslı voltaj regülasyonunu destekleyen pedler için 7.5W kablosuz şarja izin verildiği belirtiliyor.

Öte yandan 10W kablosuz şarj desteği bulunan iPhone XS ve iPhone 11 modellerine sahip olsanız bile, sınırlamadan etkilenen bir kablosuz şarj cihazına sahipseniz 5W’ın üzerinde çıkmanıza izin verilmiyor.

iPhone modelleri kablosuz şarj ile 2017 yılında buluştu. Kablosuz şarj destekleyen ilk modeller iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X oldu.

Editör: TE Bilisim