AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2016 tarihli manşetinde yayımladığı, “2016 Falınız” başlıklı bulmaca şeklindeki tabloya ilişkin, “Bu sadece Cumhurbaşkanımıza yapılmış bir hakaret değildir, toplumumuzun yüzde 52’lik iradesini hiçe sayarak toplumumuza yapılmış bir hakarettir” dedi.

İnceöz, söz konusu gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığını vurgulayarak, “Gazetecilik ve basın özgürlüğü adı altında Türkiye düşmanlığı yapan söz konusu gazete yeri geldiğinde FETÖ, yeri geldiğinde PKK ve hatta yeri geldiğinde Rusya gibi ülkelerin bile arkasında durabilecek ve ülkemizi bu karanlık yapılara karşı savunacak kadar ihanet içerikli bir yayın çizgisine sahiptir” diye konuştu.

“Bu mudur basın özgürlüğü?”

Sözcü gazetesinin “basın özgürlüğü” adı altında Cumhurbaşkanı’na ve Türkiye düşmanlığına soyunduğunu dile getiren İnceöz, şunları kaydetti:

Sözcü gazetesi, bu son davranışı ile gazetecilik ve yayıncılık ilkelerinden, etik ve ahlak kurallarından nasibini almadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Her fırsatta basın özgürlüğünden bahsedenler, basın özgürlüğü adı altında yapılan bu ihanetlere, saldırılara sessiz kalmaktadır. Bu mudur basın özgürlüğü? Cumhurbaşkanımız yüzde 52 gibi bir oy oranıyla, milletimizin desteğiyle seçilmiştir. İlk kez anayasal değişiklikle ve halk iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanına, basın özgürlüğünün arkasına sığınarak hakaretler edilmesi çok çirkin bir davranıştır. Bu sadece Cumhurbaşkanımıza yapılmış bir hakaret değildir, toplumumuzun yüzde 52’lik iradesini hiçe sayarak toplumumuza yapılmış bir hakarettir.

SÖZCÜ GAZETESİNE SORUŞTURMA

“Bu gazetecilik değil, resmen ihanettir”

“Sözcü gazetesi, gazetecilikle bağdaşmayan yayın politikasını resmen Türkiye karşıtı kullanan bir yapıdadır” diyen İnceöz, şöyle devam etti:

“Türkiye düşmanlığını yayın politikasında açıkça dışa vuran Sözcü, bunu Cumhurbaşkanımıza yaptığı aşağılık hakaretle bir kez daha kanıtladı. Herkesin de bildiği üzere, Sözcü gazetesi uzunca bir süredir gazetecilik yapmak yerine yalan ve maksatlı haberler üreterek toplumu bölmeye, ayrıştırmaya ve nefret tohumları ekmeye yönelik bir yayın politikası sürdürmektedir.

Yapılan bu davranışı, hata, ihmal ve dikkatsizlikle açıklamak mümkün değildir. Bu bir yanlıştır. Bu gazetecilik değil, resmen ihanettir.

Editör: TE Bilisim