Türkiye’de geçtiğimiz hafta birçok ilde aynı anda çıkan yangınlar ülkenin yüreğini yakmıştı. Orman yangınıyla zarar gören yüzlerce hektarlık yeşil alan için yeniden ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı, ormanlık alanlarda yaşanan kayıpların ciddi boyuta ulaşmasıyla “Bugün Fidan Yarın Nefes” kampanyasını başlattı.

Başkan Eminoğlu’ndan ilk fidan

Açıklamada, kampanya kapsamında TÜGVA Genel Merkez binasının bahçesine ilk fidanın dikildiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, TÜGVA ailesi ve Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan gençleri, ülkenin dört bir yanını yeşillendirmeye çağırdı. Gençlere, “Şimdi toprağa dokunma vakti, şimdi fidan dikme vakti.” diye seslenen Eminoğlu, şunları kaydetti:

“Fidan bulamayan genç kardeşlerimiz için meyve çekirdeklerinin de birer tohum olduğunu özellikle belirtmek isterim. Fidan yoksa tohum var, çevremizi yeşillendirmek için birçok yol var. Haydi, harekete geçelim. Unutmayalım ki bugün fidan ama yarın nefes olacak diktiğimiz her fidan ülkemize. Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz.’ inancıyla tüm genç kardeşlerimizden fidan dikim kampanyamıza destek vermelerini rica ediyorum.”

Fidan yoksa tohum var!

Kampanyaya ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Gençlik Vakfı olarak kolları sıvadık. Ülkemizin dört bir yanını yeşillendirmek için gençliğe bir çağrımız var! Şimdi toprağa dokunma vakti! TÜGVA ailesini ve Türkiye’nin 81 ilindeki tüm gençleri fidan dikmeye davet ediyoruz. Bu arada meyve çekirdeklerinin de birer tohum olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Fidan yoksa tohum var! Yeşillendirmek için birçok yol var! Haydi, harekete geçelim. Unutmayalım, bugün fidan ama yarın nefes olacak!”

Kampanyaya destek verenler isterlerse fidan dikimi sırasında çekilen fotoğraf ve videoları [email protected] mail adresine göndererek iyiliği paylaşabilecekler. Açıklamada ayrıca katılımcıların kişisel sosyal medya hesaplarında TÜGVA’yı etiketleyerek paylaşım yapabileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim