Evde bakım ücreti yatan iller listesi 2021! 8 Ocak İstanbul, Ankara, İzmir evde bakım parası yattı mı? Ağır engelli ve tam bağımlı olup evde başkasının bakmına muhtaç kişilerin bakımını üstlenen yakınlarına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödenen engelli evde bakım ücreti her ayın 20’sine kadar ilgili hesaplara aktarılıyor. Vatandaşlar bulundukları illerde evde bakım maaşı parası yattı mı, hangi illerde yattı merak ediyor. İşte Evde bakım ücreti yatan iller listesi 2021! 8 Ocak İstanbul, Ankara, İzmir evde bakım parası yattı mı? Detaylazr yazımızıda.

Evde bakım ücreti yatan iller listesi 2021! 8 Ocak İstanbul, Ankara, İzmir evde bakım parası yattı mı?

Ocak ayında yatırılması gereken engelli bakım ücreti hangi illerde yatırıldı merak ediliyor. Bu ay ödenecek olan evde bakım ücretlerinin hesaplara aktarımına henüz başlanmadı. Konuyla ilgili gelişmeleri dirilispostasi.com sitemizden takip edebilirsiniz.

2020 Temmuz ayı evde bakım maaşı kaç TL oldu?

2020 yılında, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlara zam yapıldı. Sosyal yardımlarda yüzde 5.49 oranında artış yapıldı.

Buna göre, 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi.

Evde bakım maaşı almak için nereye başvurulur?

Evde bakım maaşı alabilmek için ağır hasta ya da ağır engelli kişinin ikametgahının bulunduğu il veya ilçedeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl/İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunulur.

Başvurunun ardından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu, gerekli şartları haiz olan vatandaşlara ‘evde bakım maaşı’ bağlanır.

2020 Evde Bakım Maaşı Şartları Nelerdir?

Güncel

Habere Git

Editör: TE Bilisim